Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmässan 2011 - 2 dagar kvar

Just nu känner jag att jag är i någon slags stormens öga, det är för sent för att fixa med saker, men det är ju för tidigt att packa och åka. Jag är sjukt nervös och vill bara att det ska sätta igång.

Kanske att man ska kolla lite vad som finns utöver de självklara bokpunkterna?

Bokmässan har till exempel äran att kora vinnaren i SM i minne. Ytterst imponerade personer som är med där.

Trots att jag avskyr spelet, så är det lite kul att mässan har anordnat en turnering i Wordfeud

Gillar man inte att läsa böcker utan hellre serier så finns Seriescenen. Till exempel kan man under fredagen kl 16:00 kan man ta del av Zombieserien The Walking dead som nu kommer på svenska.

Det finns en debattscen.

Det finns en del att äta, men det är dyrt och inte så kvalitativt så kanske en fikakorg vore bra att ta med sig alt få lite icke-mässluft genom att luncha utanför. Det brukar finnas en hel avdelning på mässan riktad mot barn där det ofta finns skojiga montrar, jag såg till exempel Mumintrollet förra året men sambon trodde att jag blivit knäpp.

Och mycket mycket mer, så om ni har med er någon som av någon skadad anledning inte gillar böcker så kanske det finns något annat? Har ni fler bra icke-boktips?


Kommentarer

  1. True story: flygbolaget hade bokat om mig och en hel del av den finlandssvenska kulturgräddan till ett annat flygbolag men inte berättat det för oss, så i Helsingfors blev det en språngmarsch utan like för att hinna till vårt lilla propellerplan(!) Där var det så trångt att ingens handbagage fick plats, men som tur fanns det lediga säten så Schildts Mumin-figur i kartong fick ett eget säte! :D

    SvaraRadera
  2. Bokbabbel: Hahaha ja jag såg bilder på honom senare så det var inte jag som var galen ;)

    SvaraRadera
  3. det finns nog något för alla smaker, en liten trädgård också...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.