Fortsätt till huvudinnehåll

Bekännelsen - John Grisham


En till synes helt vanlig måndagmorgon kliver en man in hos pastor Keith Schroeder i Topeka, Kansas. Mannen berättar hur han 9 år tidigare våldtagit och mördat en ung cheerleader i östra Texas. Ett brott som han lyckades komma undan med. Istället arresterades en ung fotbollstjärna vid namn Donté Drumm, och dömdes till döden. Denna måndag är det exakt fyra dagar kvar tills Dontés avrättning skall verkställas. Den verklige mördaren är döende av en långt gången hjärntumör och vill bekänna sin synd. Nu börjar en kamp för att övertyga domare, åklagare och politiker om att de är på väg att avrätta en oskyldig man - och detta innan den dödliga injektionen injicerats, och innan hjärntumören har tagit livet av den skyldige.

Jag fängslades totalt av denhär boken. Berättelsen har ett ständigt driv, jag vill skynda mig att läsa vidare så jag får veta vad som händer. John Grisham beskriver ett samhälle med korrupta poliser och politiker som bryr sig mest om hur de skall få maximalt med röster i nästa val - även om det innebär att rättvisan får stå åt sidan och att oskyldiga människor blir lidande. Och han gör det otroligt bra!

Om du vill läsa boken kan du köpa den här, eller här.







Kommentarer

  1. Böckerx3/Metta9 augusti 2011 22:15

    Det är alltid intressant det där med dödsstraff och oskyldiga. Var det någon kritik mot just dödsstraff eller var det bara fokus på själva bekännandet?

    SvaraRadera
  2. Nej, det var en hel del kritik mot dödsstraffet och det faktum att det är så oåterkalleligt.

    SvaraRadera
  3. Böckerx3/Metta10 augusti 2011 09:53

    S-S: Ah spännande.

    SvaraRadera
  4. Jag la precis till den här boken på min önskelista :-)

    SvaraRadera
  5. Det gjorde du helt rätt i! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo