Fortsätt till huvudinnehåll

Första titeln från 2244


Tidigare i år annonserade Bonnierförlagen att de startar upp ett nytt förlag som helt ska satsa på litteratur från länderna runt svarta havet översatt till svenska. Det nya förlaget 2244 kommer ut med sin första titel i början av hösten och det är Elif Shafaks Bastarden från Istanbul  som fått äran att vara först ut.

Det nya förlaget har snabbt snappat upp vikten av sociala medier och etablerat sig på Facebook samt har valt att dela ut VIP-manus till bokbloggare, däribland till mig. Så här beskriver förlaget boken:

Bastarden från Istanbul är en roman om det moderna Istanbul och om Turkiets turbulenta historia. En underhållande och livfull skildring av hur två unga kvinnor konfronteras med dramatiska familjehemligheter i det förflutna.

Det ska bli fantastiskt roligt att läsa en av Turkiets bästsäljande författare. Hon har gett ut 12 böcker men ingen i Sverige har hört talas om henne, vilket är lite trist. Jag är något skrämd av att läsa ett manus i form av lösa A4-blad, men jag hoppas det ska gå bra. Ni andra som fått manuset, hur planerar ni att på bästa sätt ta er an formatet?

Kommentarer

 1. Den är jag också sugen på att läsa och markerade den i höstens "lilla" katalog.

  SvaraRadera
 2. Fröken S: Då hoppas vi på en suverän läsupplevelse :)

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Så kul det låter! Ska bli spännande att läsa din rescencion sedan!

  SvaraRadera
 5. Joanna: Ja det ska bli spännande, både att läsa och recensera :)

  SvaraRadera
 6. Jag har alttid dubbla känslor när det kommer till att förhandsläsa manus, det är spännande att läsa innan alla andra MEN jag tycker precis som du att formatet är så dumt!

  Jag har också ett ex av Bastarden från Istanbul liggandes hemma. Jag har tjuvläst lite (har några andra böcker som står före på läslistan) och den verkar verkligen bra!

  SvaraRadera
 7. Therese: ja det tvivlar jag inte på. Jag har dessutom fått ett manus till nu hehe, jag får väl vänja mig vid det formatet.

  SvaraRadera
 8. Jag har precis läst den! Jag älskade den! Men som sagt, printerutskrifter är ett dumt format att läsa. Jag nitade ihop dem i små buntar, men det är inte samma sak som att läsa en bok.

  SvaraRadera
 9. Sladdertackan: ja den var riktigt bra, jag har läst den nu =) Recension kommer 8/9

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.