Fortsätt till huvudinnehåll

Bloggen fyller ett år - Tävling 2

Jag hoppas ni njuter av alla inlägg bloggens ettårsdag till ära. Nu är det åter dags för en tävling. För ganska exakt ett år sedan befann jag mig i fantastiska Japan med min käraste där vi sög i oss allt vad japanks kultur hade att erbjuda. För att göra en lång historia kort så köpte jag med mig en bok från topplistan som souvenir (Där öven 3:e delen av Murakamis 1Q84 fanns med) och jag ville gärna läsa något av den författaren. Hela inlägget om det kan ni läsa här

Den enda bok som fanns på ett språk jag förstod av författaren Keigp Higashino var Naoko och den handlar i stort om en mamma och ett barn som råkar ut för en olycka. Mammans kropp dör men när dottern vaknar så är det mammans själ som besitter kroppen. Handlingen kretsar därefter runt hur pappan och dottern/mamman lever vidare efter olyckan. Jag tyckte mycket om den här boken, läs gärna min recension här

En ny bok av Higashino har nu kommit på engelska och jag skulle vilja att fler upptäckte en av Japans största författare så nu tänker jag lotta ut Naoko just i det syftet. För att vara med i tävlingen lämna ert bästa tips på en bok som ni tror att folk helt har missat och lämna även er mailadress så jag får tag på vinnaren. 

Boken är läst men i gott skick. Den är även på engelska. Tävlingen pågår till nästa fredag, 22/7, då vinnaren kommer att dras. Lycka till!Kommentarer

 1. Jag tipsar om Våtmarker av Charlotte Roche. Underbart provocerande bok.

  Mvh Jennie
  www.jenniesboklista.com
  jennie.steifeldt@telia.com

  SvaraRadera
 2. Hej,
  Elif Shafak 'The Bastard of Istanbul'
  Helt otroligt, om kvinnor,stora familjer, Armeniens diaspora blandad med orientalism och magic realism.
  Om du gillar Salman Rushdie, Bulgakov och Gabriel Garcia marquez, då kommer du älska den här boken

  Mvh

  Gözde

  gozdeduzer@yahoo.com
  http://twitter.com/ghosty__

  SvaraRadera
 3. Stort och varmt grattis, bloggen :)

  Naoko låter ju jätteintressant! Det är första gången jag hör talas om Higashino, faktiskt.

  Mitt tips är "2 States: The Story of My Marriage" av Chetan Bhagat. Charmigt, träffsäkert och väldigt roligt om ung, gränsöverskridande kärlek i Indien.

  Och min mejladress är oanadesidor snabel-a gmail.com

  SvaraRadera
 4. Grattis i efterskott!

  Jag vill tipsa om följande bok:
  The Other Hand av Cleave Chris.
  Det var bakpärmstexten som fick mig helt förtrollad: "We don't want to tell you too much about this book. It is a truly special story and we don't want to spoil it. Nevertheless, you need to know something, so we will just say this: It is extremely funny, but the African beach scene is horrific. The story starts there, but the book doesn't. And it's what happens afterwards that is most important. Once you have read it, you'll want to tell everyone about it. When you do, please don't tell them what happens either. The magic is in how it unfolds."

  H. Lara

  kleislara@hotmail.com
  liljastudyingmedicine.blogspot.com

  SvaraRadera
 5. mitt tips är Spioner av Michael Frayn. Den handlar om ett par brittiska pojkar som börjar förfölja den enas mor för att de tror att hon är tysk spion. jag har skrivit lite om den i min blogg http://miasbokhylla.blogspot.com/2011/04/alldeles-underbar-brittisk.html
  min mailadress är a.mariagoranson@gmail.com

  SvaraRadera
 6. Hej, och tack för en bra blogg! Ja vill tipsa om dikter av nederländska författaren Cees Nooteboom, jag har læst dikter i svensk översättning och urval av Lasse Söderberg, En staty av frågor, på ett litet (för mig tidigare okänt förlag som heter ellerstöms(?)Jag kan liksom inte låta bli att titta i den varje dag:) exempelfras: de ræknade stjærnornas grus / de kammande himlen med sitt tænkande. Hælsn Emeli emelinoli@gmail.com

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.