Fortsätt till huvudinnehåll

Bloggen fyller ett år - Första inlägget

Anledningen till att jag för ett år sedan startade den här bloggen var första inlägget. Det handlade om Twilight och Fallen ängel och jag skrev det först i min privata blogg men kände att det inte riktigt passade där. Jag tänkte att jag borde starta en blogg bara för mina boktankar och så blev det. Jag trodde faktiskt inte att det fanns så många bloggar om enbart böcker och trodde mig vara rätt unik, naivt av mig. Jag stängd ner min gamla blogg och kom in i en helt ny värld av böcker jag aldrig hade läst annars och fantastiska bokvänner. Här har ni det första inlägget i repris:

Twilightish?

När jag, efter en hel del tvekande, slutligen inhandlade den senaste delen i Twilight-serien (Bree Tanners andra liv) fick jag med en tunn "provläs"-broschyr från en bok som kommer ut till hösten. Boken heter Fallen ängel och handlar inte alls om vampyrer utan om en fallen ängel (surprise!) som kärar ner sig i en vanlig dödlig tjej. Jag tittade inte ens i den utan la den bara åt sidan.

Idag får jag ett mail från en nätbaserad bokleverantör som har ett fantastiskt erbjudande. Jag kan förhandsbeställa boken Fallen ängel till ett specialpris och eftersom jag tidigare beställt böcker ur Twilight-serien av ovan nämnde leverantör så får jag den helt fraktfritt.

När jag surfar in på en annan nätbaserad bokleverantörs hemsida för att läsa mer om boken inleds informationstexen med följande mening:

"Precis som Bella i Twilight dras till Edward, faller Nora handlöst för den mystiske Patch."

Får man verkligen marknadsföra sig helt på en tidigare, av en helt annan författare, utgiven bok på det här sättet?

Och är det bara jag som blir lite paranoid och tror att författaren Becca Fitzpatrick är en pseudonym och att Stephanie Meyer ligger bakom?


Hur som helst blir jag något sugen på att kolla in den här romantiska sörjan. Jag vet inte riktigt varför, men det är något som lockar.

En enda kommentar fick jag, inte helt oväntat från min sambo:


reallyjoel sa...

Ja, när tillomed en 28-årig man läser alla Twilightböcker på rad så börjar man ju undra vilket knark de lägger mellan bladen

Kommentarer

 1. Vad fint med Mr Böckerx3 som kommentator! :)

  SvaraRadera
 2. Bokbabbel: Hehe ja han är för duktig ;)

  SvaraRadera
 3. Det är riktigt roligt när man fastnar för samma böcker och kan diskutera detaljer ihop! Min sambo är ingen skönlitteraturläsande man direkt, men emellanåt tar han upp en ljudbok (ofta efter tips från coachen - me) och då parallelläser vi - han lyssnar och jag bläddrar. På vår kommande semester har han lockat över mig till ljudboken och vi kommer båda att lyssna till A Song of Ice and Fire. Blev lite nyfiken på om du sen läste Fallen Ängel och vad utlåtandet isf blev?

  SvaraRadera
 4. Pixie: Ja min karl läser mycket, men har för mycket jobb nu för att hinna med det. Jag har faktiskt även recenserat änglaboken här: http://bockerbockerbocker.blogspot.com/2010/09/hush-hush-becca-fitzpatrick.html

  SvaraRadera
 5. Haha, vilket klockren kommentar! :)
  Min man har inte läst böckerna, men tydligen innehåller även filmerna något slags knark då han har tjatat en hel del om att vi ska se dem. ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.