Fortsätt till huvudinnehåll

Keep on running

Ni som följer mig på Twitter är väl medvetna om min löparsatsning då jag fått för mig att ja gska se om jag kan tycka om det. Jag läste för länge sedan ett reportage om springande författare i Vi Läser och kände att jag verkligen vill gilla det. Jag minsn inte alla som var med i reportaget men augustprisvinnaren Bengt Ohlsson var en av dem och framförallt så var en av mina favoritförfattare, Haruki Murakami, med.

Jag tänker naturligtvis ta hjälp av litteraturen för att finna inspiration. En självklar kandidat är Murakamis Vad jag pratar om när jag pratar om löpning  och jag är även nyfiken på Born to run av Christopher McDougall som ska besvara frågan "Varför springer jag?" som alla löpare ställer sig förr eller senare. 

Har ni fler tips på böcker som handlar om löpning, eller där löpning spelar en viktig roll?

Kommentarer

 1. Det första jag kommer att tänka på är Alan Sillitoes "The loneliness of the longdistance runner".

  SvaraRadera
 2. Jag är så imponerad av ditt springande! Heja dig! /Therese

  SvaraRadera
 3. Anne Tyler har skrivit en bok där en tjej springer mycket. Kan inte för mitt liv komma på vad den heter nu, men kanske vet nån annan?

  Gillar själv mer författare som förespråkar promenader. Typ Jane Austen! ;-)

  Men heja dig och löpningen!

  SvaraRadera
 4. Sambon gillade Murakami mycket!

  SvaraRadera
 5. Holly: Tack!

  Vixx: Tack för hejjandet, bakläxa på tipset dock! ;)

  Joanna: Ja jag är mycket pepp på den!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.