Fortsätt till huvudinnehåll

Läsrapport mars 2011

Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen - Anne Holt & Anne Holt
Kärlek i kolerans tid - Gabriel Garcia Marquez
I havet finns så många stora fiskar - Sara Lövestam
De magiska 12 - Michael Grant
Priset man betalar - Lionel Shiver
Törst - Adam Zagajewski
När kommer bussen? - Ryoji Arai

7 böcker, totalt 1668 sidor. 

Känns som en riktigt dålig månad, men det ska tilläggas att jag läst 300 sidor i Murakamis Fågeln som vrider upp världen samt 420 sidor i Grimsruds En dåre fri som ju resulterar i en bra bit över 2000 sidor, men det får bli en boost till april i stället. 

Utfallet gällande boknyårslöften:

-Jag har redan i år kommit upp i 12 nya författare, har enbart läst Garcia Marquez tidigare. 
-Ingen bok läst på isländska men det var klart redan förra månaden.  
- Läsa hundra böcker - Uppe i 32 i år. Det kan gå!
-Kontinenter: Europa, Sydamerika, Nordamerika, Asien. Har Afrika och Oceanien kvar i år. 
-Nordiska författare: Svenskt Norskt. Finskt och danskt kvar. 
-Lyrik/dramatik: några diktsamlingar, ingen dramatik alls. 
-Olika genre: barnbok, magisk realism, ungdomsbok, lyrik, bilderbok

Kommentarer

 1. Priset man betalar är jag lite nyfiken på.Är det bra?

  SvaraRadera
 2. bokstödet: Ja absolut. Den är ganska detaljerad och tar lite tid att ta sig igenom, men den är bra!

  SvaraRadera
 3. Inte dåligt så många utmaningar eller nyårslöften du har och inte givit upp ännu.

  SvaraRadera
 4. mimmi: Nej det känns ju som att de flesta ska lösa sig.

  SvaraRadera
 5. Dehär pålägget påminner mig lite om när jag var i slukaråldern och tävlade med omvärlden om att läsa mer o fler böcker än någon annan ^^ Pappa satte mig på plats dock, bra där pappa.

  SvaraRadera
 6. Joel: Ja man måste ha pli på sig om man ska nå rekord. Duktig pappa.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.