Fortsätt till huvudinnehåll

Böckerx3 goes digital

Sambon köpte Amazons Kindle 3 för ett par veckor sedan och jag fnyste lite smått åt honom. Men när jag hade den i min hand blev jag så imponerad (och avundsjuk) att jag ville ha en. Den väger ingenting, har en batteritid på en månad och har inga flashiga touch- eller surffunktioner utan man kan läsa text, få text uppläst och man kan faktiskt även lägga in bakgrundsmusik i form av mp3.

Så jag köpte en egen. Sambon kommer säkert bli arg för att han inte förstår varför vi ska ha två, men hur ska jag kunna ha med mig hans läsplatta till jobbet varje dag så att jag kan läsa på lunchen och medan jag väntar på träningspass efteråt? Efter ett datorhaveri på jobbet i fredags där vi inget kunde göra på 8 timmar bestämde jag mig för att jag måste vara redo med en bok i alla lägen. Och vad händer när vi ska resa bort tillsammans? Vi kan ju inte sitta på ett flyg och dela på en platta? Det är ju lika idiotiskt som att vi skulle kunna dela på en laptop eller en iPhone.

Och så spar vi ju på miljön om vi kan köpa böcker och tidningar direkt till plattan. Hur går detta ihop med köpstopp? Ja jag tänker naturligtvis inte köpa några böcker utan får låna och det finns en hel del gratisböcker. Finns det några som delar ut recex som e-bok förresten? Det vore ju kul!

Så inga fler tråkiga boklösa stunder, ingen risk för att böckerna tar slut när man är bortrest (man kan få in 3000-4000 böcker i den) och något mer miljövänligt. Hejja läsplattan!

*UPPDATERAT*
Sambons reaktion:
"jösses!! jag förbjöd dig att köpa egen ju, jag kommer bara använda min på kvällen, du kan låna resten av tiden"

Han förstod dock min logik efter lite förklaring. Då lät det:


"hehe nä de e ju bra"

Kommentarer

 1. Den är fin. Undrar om den passar min budget. Pris?

  SvaraRadera
 2. mimmi: den kostade 139 dollar plus frakt, vilket hamnade på ganska exakt 1300 sek

  SvaraRadera
 3. Jag har inte en Kindle, men en BeBook och älskar att läsa digitalt! Perfekt att kunna låna e-böcker med mitt svenska lånekort (bor i Italien) och att ladda ner gratis klassiker från project Guthenberg!

  SvaraRadera
 4. Vicky: kul, nu blir jag bara ännu mer pepp!

  SvaraRadera
 5. jo, de nya är fina och läsvänliga

  SvaraRadera
 6. hannele: Visst är de? Och det kommer att bli betydligt enklare att packa inför resor nu :D

  SvaraRadera
 7. Ann-Marie: Härligt! Är du nöjd?

  SvaraRadera
 8. Kan man låna biblioteksböcker med Kindle? Hade för mig att det inte gick.

  SvaraRadera
 9. Maria: Jag läste lite forum som påstod att det gick men man fick nog trixa lite. Det är något program i datorn som man för över med som inte riktigt är kompatibelt. Läste dock en artikel så sent som igår om att man snart ska kunna låna e-böcker till Kindle iaf i USA.

  SvaraRadera
 10. Ah, miljöaspekten är ju en bra poäng, speciellt Mr Bokbabbel är för miljötänk så kanske han vill vara med och sponsra (hahhaaa) :P

  SvaraRadera
 11. Bokbabbel: Kanske ett par matchande Kindles på önskelistan till bröllopet? :)

  SvaraRadera
 12. Är det lätt att få tag på svenska e-böcker då? Är utbudet bra på biblioteken och så? Jag är väldigt sugen på en läsplatta, men kommer nog att avstå om ett inköp också innebär att jag måste köpa alla e-böcker till den. I dagsläget lånar jag i stort sett alla böcker på biblioteket..

  SvaraRadera
 13. Linnea: Böcker som är äldre än 70 år efter författarens död finns gratis både på Amazon och andra sidor på nätet. När man ska låna böcker krävs det att man har ett program i datorn (finns på bibblan också) som krävs för att föra över skyddade filer till sin läsplatta. Det här steget är inte helt smärtfritt, än. Då är det bättre med en läsplatta som biblioteket rekommenderar. Läs mer om e-boklån och läsplattor på elib: http://www.elib.se/library/faq.asp?lib=76

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.