Fortsätt till huvudinnehåll

Murakami x3

När annonserandet om att Murakamis IQ84 kommer på svenska slog bloggvärlden i höstas var det en enad kår som skrek "ÄNTLIGEN!" men vad händer nu då? Del ett och två är nu ute, inte en enda bloggare har skrivit om att de köpt dem eller recenserat dem. Är det helt plötsligt ingen som är intresserad längre eller har ni glömt? Jag tänker läsa i alla fall Fågel som vrider upp världen och gärna även Kafka på stranden innan jag går på det senaste, det är min ursäkt och vad är er?

Det som bloggvärlden dock verkar hålla fast vid är engagemanget gällande just Fågeln som vrider upp världen inför P1:s bokcirkel. Folk har från alla håll och kanter börjat blogga om detta. Själv började jag igår och 50 sidor in i boken är jag beroende. Jag har längtat efter boken hela dagen. Nu återstår det att se hur många som hänger kvar till slutet, första 149 sidorna kommer att diskuteras på måndag 21/3. 

Sedan finns det några som observerat att filmatiseringen av Norwegian Wood har premiär imorgon 18/3. Jag surfade in på SF:s hemsida, valde min lokala bio och kollade på kommande filmer. Där stod den med och jag blev väldigt glad. Jag bjöd sambon på dejt och såg fram emot det enormt mycket. Nu när jag ska boka biljetter visar det sig att den inte alls kommer att visas i den här skitstaden och min helg är förstörd. Tack för det SF!

Kommentarer

 1. Jag ska läsa IQ84 så småningom. Kanske i sommar.Just nu är bokhögen alldeles för hög.

  SvaraRadera
 2. Jag har faktiskt beställt rec.ex. av 1Q84, men de har inte kommit än. Ska nog definitivt läsa och blogga genast de kommer. Ser oerhört mycket fram emot att läsa hela åbäket :)
  Har läst 11 eller 12 av Murakamis böcker hittills, och gillade just The Wind-Up Bird Chronicle bäst av dem alla.

  SvaraRadera
 3. Recensionsdatum har dessutom inte varit ännu så det kanske är därför det är lite tyst. Plus att det tar en liten stund att läsa dem... Jag har läst den ena och tar nu en liten paus till bok 2.

  SvaraRadera
 4. bokstödet: då tänker vi likadant :)

  Mathias: Det är så trist när böckerna inte kommer, man vill ju inte gå och köpa heller.

  Boktoka: Jag hade ingen aning om recdatum, såg bara att den nu finns att köpa. Jag var mer ute efter att folk la upp bilder på att den äntligen kommit osv.

  SvaraRadera
 5. Visst är det folk som köpt de böckerna(som jag tex). Gäller bara att leta lite mer. Dock har jag missat orsaken till varför alla läsa fågeln som vrider upp världen nu av alla tidpunkter.

  SvaraRadera
 6. Bror: Ja jag tycker mest att det ska bli kul att höra vad Babben tycker om boken :)

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. haha är hon med på det tåget också. Jag ska nog hålla mig ifrån p1s bokcirkel iaf. Jag känner inte att den är så aktuell för mig.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.