Fortsätt till huvudinnehåll

Reseböcker Egypten 2011

På lördag bär det iväg till Göteborg för att sedan på söndagen flyga till Sharm el Sheikh i Egypten för sol och bad. Läs- och bloggtid de senaste dagarna har varit så gott som obefintlig då jobb och en del reseplanering kommit emellan.Det är inte helt lätt att planera resa när vädret är som det är, fick boka om tåg till en dag i förväg och leta fram ett billigt hotell vilket orsakade lite panik.


Men nu så, nu kan jag njuta av att pilla på bokhögen som ska åka med mig. Jag har alltså en tågresa på 1,5 timmar, en kväll på tråkigt hotell, flygbuss, 5 timmar flyg, 6 heldagar i egypten på hotellets privata korallstrand, 5 timmars flyg igen, flygbuss, 1,5 timme tåg innan jag är tillbaka där jag är nu. Vad ska jag ha med mig i form av litteratur?


The Help av Kathryn Stockett samt One day av David Nicholls är så gott som nedpackade. Sedan har jag ganska mycket annat att välja på. Kafka på stranden, Utrensning, Drood, The Finkler question med mera, med mera. Jag känner att jag vill ha med mig en mångsidig hög för alla humör och tillfällen. Och hur mycket kommer jag att behöva?


Jag känner att kloka bokbloggares grubblerier kan vara på sin plats.

Kommentarer

 1. Ursäkta mig men hotell i fina Göteborg kan väl inte vara tråkiga?

  I övrigt verkar du ha en bra hög på gångs, One Day är väldigt fin och The Help väntar jag otåligt på att andra bibliotekslåntagare ska läsa :) Du har även koll på det där med att högen ska vara mångsidig, så jag känner att du inte behöver mycket hjälp. Men packa fler böcker än du kommer att hinna med, fanns just böcker till salu i Sharm el Sheikh när jag var där 2005, och man vet ju aldrig om flyg blir försenade etc.

  Akta dig för hajar och ha en riktigt skön resa!

  SvaraRadera
 2. Skulle ta med mig One day av David Nicholls, den är jag väldigt nyfiken på och sedan utrensning av Oksanen, den hålller jag på att läsa nu och den är fantastiskt bra. E ju smått avis på din resa... Hoppas verklgien du får det underbart och massa avslappning och god mat och sällskap samt en massa härligt inspirerande upplevelser.

  SvaraRadera
 3. Bokbabbel: Ja jag är extremt rädd för att få slut på böcker eller sitta fast med en jag inte är sugen på att läsa (hände i Japan i somras) så det blir säkert alldeles för många som åker med :)Sen måste jag räkna med att sambon tror att han ska få ta del av min hög...

  SvaraRadera
 4. Chrissan: ja de två kommer nog att slinka ner i väskan. Nu måste jag nog även utse vilken som blir inledande handbagagebok med =)

  SvaraRadera
 5. Låter härligt, hoppas du får en trevlig resa! Och man kan ju aldrig packa ner nog med böcker :) Jag har faktiskt inte läst någon av de böcker du räknar upp men själv är jag väldigt sugen på både One Day, Utresning och Drood och åtminstone de två första har ju älskats av nästan hela bokbloggarvärlden så det känns som om det nästan inte kan bli fel!

  SvaraRadera
 6. Eli: Nej jag packar ner en hög, en påse lösgodis och hoppas på det bästa :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.