Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmässa 2011 med bokbloggsambassadörer

Som ni säkert vet hade Karin på enbokcirkelföralla ett bokbloggscafé på bokmässan 2010 i höstas. Det skapade en del uppmärksamhet i bland annat sydsvenskan. 

Nästa års bokmässa kommer helt tas över av en armé av bokbloggare. Ja vi är i alla fall 15 entusiastiska bloggare från hela Sverige som kommer att göra vårt bästa för att hålla bokmässans community levande hela året fram till mässan och förhoppningsvis kommer vi även ha en hel del aktiviteter under själva mässan. Möjligen kanske ett bloggcafé i år igen? Med IRL-bokcirkel, bloggdiskussioner, bloggskola, läsutmaningar osv? 

Då årets tema är tyskspråkig litteratur, tre länder - ett språk, har en del ambassadörer redan börja fundera över läslistor, utmaningar och bokcirklar. (Lyran, enligtO, enbokcirkelföralla, Hellre barfota än boklös, Breakfast Bookclub, Bokmania ). 

JAg rotar därav själv igenom bokyllan och kan inte påstå att jag känner mig uppdaterad inom det tyskspråkiga. Här är vad jag har:

Thomas Mann - Döden i Venedig 
Herman Hesse - Stäppvargen + Siddartha
Elfriede Jelinek - De utestängda + Lust + Pianolärarinnan
Franz Kafka - Processen + Förvandlingen
Herta Müller - Hjärtdjur + Idag hade jag helst inte velat träffa mig själv + Kungen bugar och dödar
Silke Scheuermann - Timmen mellan hund och varg
Bertolt Brecht - Mor Courage och hennes barn
Michael Ende - Momo
Johann Wolfgang Goethe - Den unge Werthers lidanden + Faust
Georg Büchner - Woyzeck
Günter Grass - Katt och råtta + Blecktrumman
Bröderna Grimm - olika sagor
Patrick Süskind - Parfymen 


De titlar som är i fet stil är lästa. Hade det inte varit för några tyskspråkiga nobelpristagare hade min lista varit uråldrig, som ni ser. Jag kan nog komma upp med förslag på tyska klassiker att läsa, men jag behöver nog en hel del hjälp med att läsa in mig på författare som kan tänkas och kommer att besöka bokmässan. Nu kör vi!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.