Fortsätt till huvudinnehåll

Omröstning

Nu när listan är uppdaterad för första gången är det dags för läsarna att bestämma nästa bok in på listan. Som ni ser till höger finns det nu en omröstning bestående av tre böcker:

Vi, de drunknade - Carsten Jensen
En dansk succéroman som är en krönika om en liten dansk stad och dess invånare under 1800-talet. Den beskrivs som dramatisk och rörande, fylld av psykoligisk sanning och magisk realims.

De fattiga i Lodz - Steve Sem-Sandberg
2009 års Augustprisvinnare i den skönlitterära klassen. Utspelar sig i ett judisk getto i den polska staden Lodz under andra världskriget. Beskrivs som att den ger en stark och inte tidigare skådad inblick i Förintelsens verklighet.

Dödgrävarens dotter - Joyce Carol Oats
Den evigt prisade och nobelprisfavoriten Oats har delvis basrat den här romanen på sin farmoders levnadsöde när hon på 30-talet kom till New York. Beskrivs som en storslagen, djupt gripande roman om en utsatt kvinnas kamp för överlevnad.


Temat här är tegelstenar inköpta på årets bokrea, samtliga är över 600 sidor. Röstningen pågår fram tills dess att 1:an på listan är klar och nästa måste in.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.