Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmässan 2018: självupplevt och fiktivt om livets stora frågorMatt Haig är en riktig mångsysslare, han har skrivit för barn, för vuxna och även facklitteratur. Hans senaste bok How to stop time handlar om en historielärare som inte åldras normalt utan har levt ihenom århundraden själv. 

Han tänker själv att hans böcker handlar om outsiders, både om uppebara sådana som utomjordingar eller mindre synbara. 

Romanen är på något sätt en klassisk kärlekshistoria, men den är också lite thriller och lite science fiction. Haig är inte förtjust i genre utan väljer medvetet att blanda hej vilt. Han ser hellre att han skriver en bok mer än en specifik genre. 

Varför är Haig så intresserad av tid? Det bottnar i hans egen psykiska sjukdom, de tre år han led av depression kändes så oerhört långa att han känner sig som 400 år gammal. Vi känner oss alla något utanför tiden. Vi är grottmän som försöker leva i den här moderna världen där vi inte riktigt passar in. Vi lever halvt i den riktiga världen och halvt i sociala medier. Vi är konstant distraherade och tycker oss ha för lite tid jämt. Vi sover mindre och sämre än förr.  

Han älskar också miserabla karaktärer. Dock ger han gärna karaktärerna något optimistiskt att ta sig an. Visst är det något visst med att läsa om karaktärer som tar sig ur en pissig situation och tänka att det finns hopp? 

Kommentarer

 1. لهذا تعتمد مؤسسة مكافحة حشرات بالقطيف علي أشد مواد تقتل الحشرات من دون رائحة لها كما تملك خصائص خاصة غير مؤذية علي الانسان و مصرح بها من وزارة الصحة كما انها مطابقة للمواصفات الدولية بالاضفاة الى ان شركتنا تستخدم اجدد ادوات بخ المبيدات و مكافحة الحشرات .
  شركة مكافحة حشرات
  شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف
  شركة رش مبيدات بالقطيف
  شركة مكافحة حشرات بالقطيف

  SvaraRadera


 2. نقل عفش من جدة الى الطائف
  شركة نقل عفش من المدينة المنورة الى جدة شركة نقل عفش من جدة الى المدينة المنورة

  شركة نقل عفش من الرياض الى الامارات شركات نقل عفش من الرياض الى الامارات
  شركة نقل عفش من الرياض الى الاردن شركات نقل عفش من الرياض الى الاردن

  ________

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

TemaTisdag: London

London säger ni? Ja där har jag varit och det såg ut lite så här:Detta inlägg är en del i Boktimmens tematisdagar, ett fristående initiativ i samband med #blogg100