söndag 29 november 2015

För mycket och för äckligt, tyvärr.

De vackraste - Karin Slaughter

Claires och Paul lever ett flådigt liv men alla pengar och lyxprylar i världen kan inte rädda en från att bli rånmördad. Claire är i chock men tvingas ta itu med att begrava sin man. Hon börjar dock nysta i det förflutna och inser att hennes man inte alls är den lugne och timide man hon alltid trott. Vad hände egentligen med hennes försvunna syster Julia, varför är hon osams med sin levande syster Lydia och är polisen verkligen att lita på?

Det här låter otroligt bra i teorin men nej, det blir för mycket och för äckligt. karaktärerna är otroligt osympatiska, Claire har varit otrogen genom hela sin relation med Paul och har utfört brott som resulterat i fotboja, varför ska jag känna med henne i denna olycka? Paul är ett äckligt svin, likaså hans vänner. Den enda jag faktiskt gillar är den före detta knarkaren, systern Lydia, som faktiskt har fog för sitt beteende och är den som växer i mina ögon. Berättelsen vänder åt konstiga håll, de detaljerade snuffporrscenerna beskrivs en gång för mycket och för detaljerat för att vara drivande och spännande, de blir bara äckliga. Jag saknar helt de mörka miljöer som för mig är det viktiga i en thriller, det som skapar hela stämningen. Nej det leder faktiskt till att jag inte ens är intresserad av hur det ska sluta till slut. 

Köp boken här eller här

10 kommentarer:

 1. Jag läser ju otroligt många deckare. Men jag läste en bok av Slaughter, sen mäktade jag inte med det groteska. Detta var väldigt många år sedan...

  SvaraRadera
 2. Jag har en oläst av henne i hyllan, Triptyk, som har stått här i evigheter. Tänkte nog försöka läsa den nästa år, men nu blev jag ju lite tveksam. Visserligen gillar jag att läsa om hemskheter, men även jag har ju en gräns :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det upprepades gång på gång och blev lite för detaljerat för att man skulle orka...

   Radera