lördag 17 oktober 2015

Chicklit 2.0

Det är inte jag, det är du - Mhairi McFarlane

Delia är en helt vanlig brittisk tjej på dryga 30 år. Hon bor i New Castle, vill gifta sig med sin pojkvän och ha barn. När hon friar till pojkvännen Paul blir han inte lika glad som hon trott men det får duga. Men så kommer ett SMS:s till Delia som var menat till någon annan, Pauls älskarinna Celine. En flykt till en ny stad och ett nytt jobb blir början på något nytt, eller?

Jag har aldrig varit ett fan av chicklit så det var med ganska stor möda som jag plockade åt mig den här boken på bokmässan i år och gick på seminarium med författarinnan. Jag skämdes lite för det glättiga omslaget då jag läste boken på tåget men den är faktiskt inte så fjantig som den ser ut. 

Visst det är tramsiga kärlekshistorier men det finns även annan handling i boken. Jag tycker speciellt mycket om de där passagerna om relationer och samliv som faktiskt är så där personliga så man själv inte vågar säga dem högt. Jag tycker också mycket om Delias lite udda arbete som i sig är rätt intressant att läsa om. Det blir faktiskt aldrig särskilt fjantigt utan den handlar om en normal person med ett normalt liv som man kan känna igen sig i. Även om jag stör mig något på de enkla "rika föräldrar"-tricket som används för att lösa en del situationer i boken. Och den där hackaren hade jag kunnat vara utan, det tillför inte historien något utan är mest något som rinner ut i sanden. Men annars så!

Köp boken här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar