tisdag 26 maj 2015

Men sluta vela och gör något!

Eleanor & Park - Rainbow Rowell

Eleanor är ny på skolan och alla har sin plats på skolbussen. Park sitter helst själv, lyssnar på musik och läser sina serietidningar. Park låter Eleanor sitta bredvid honom och hon börjar smygläsa hans serier. Innan de vet ordet av har de blivit vänner och mer än så. Eleanor har det dock inte lätt hemma med en våldsam styvfar och en hunsad mamma samt flera rädda småsyskon. Hon vågar knappt vara hemma, ännu mindre berätta att hon har en pojkvän och hennes situation kan aldrig hålla i längden. 

Självklart var förväntningarna skyhöga inför en så hyllad roman, och som alltid förväntar en sig mycket och ingenting alls. Det är en fin berättelse som utspelar sig på 80-talet, fast jag hade gärna sett fler tidsmarkörer än blandband. relationen mellan Eleanor och Park känns lite tafatt, den står mest och trampar vid att Eleanor känner sig ovärdig livet medan Park försöker hålla ut till hon tänker annorlunda. Den är snabbläst men jag ahde gärna sett att det hände lite mer, även om den hämtar upp sig ganska bra på slutet. 

Köp boken här eller här

9 kommentarer:

  1. Jag gillade det tafatta, tyckte det kändes så äkta. Både relationsmässigt och hur de inte fattar att de kan förändra saker, jag tänker att det ofta var så att vara tonåring. :)

    SvaraRadera
  2. Denna skall jag försöka hinna med under sommaren, Den verkar jättemysig.

    SvaraRadera