Fortsätt till huvudinnehåll

Världens största skulptur finns så klart i Förenade arabemiraten...

bild från: http://www.christojeanneclaude.net/
...eller så är i alla fall tanken. Men det är inte Dubai den här gången utan det största emiratet Abu Dhabi som sedan 70-talet haft funderingar på att bygga en gigantisk Mastaba, alltså föregångaren till de Egyptiska pyramiderna. Den ska bli 150 meter hög, Cheopspyramiden som är Egyptens högsta är dryga 136 meter hög som jämförelse. Vad som är spännande med det här projektet är att byggmaterialet ska vara gamla oljefat i olika färger, för att återskapa en känsla av den arabiska mosaiktraditionen. 410 000 fat beräknas gå åt till det här. 

Dock har man ännu inte börjat bygga men man verkar ha utsett en plats och testat lite prototyper. Det kanske mest intressanta är att konstnären bakom detta jätteverk är känd från andra jätteverk, nämligen Christo. Ni vet han som klätt in saker i tyg, som till exempel Reichtag i Berlin och det var även han som satte upp de älskade och hatade orangefärgade portarna i Central Park i New York. 

Läs mer och se fler bilder på Christos hemsida

Kommentarer

  1. Läste "förbannade arabemiraten"

    SvaraRadera
  2. Det är ett helt annat inlägg! ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

TemaTisdag: London

London säger ni? Ja där har jag varit och det såg ut lite så här:Detta inlägg är en del i Boktimmens tematisdagar, ett fristående initiativ i samband med #blogg100