Fortsätt till huvudinnehåll

En ny operastjärna på uppgång

kungligaoperan.se
Madama Butterfly
Musik: Giacomo Puccini
Text: Luigi Illica och Giuseppe Giacosa
Regi: Kirsten Harms
Dirigent: Lawrence Renes
I Rollerna: Asmik Grigorian (Madame Butterfly), Daniel Johansson (B. F. Pinkerton) m.fl.
Direktsändning från Kungliga Operan i Stockholm på Odeon, Kulturhuset i Skövde 21/11 2014. 

Marinofficeren B. F. Pinkerton befinner sig i Japan och är sugen på kärleken. Genom en bröllopsmäklare hittar an både boende och en ung brud att förlusta sig med. Den unga Butterfly tvekar, men hon förälskar sig i Pinkerton och vill inte gå tillbaka till livet som geisha. Butterfly förskjuts för alltid av sin släkt för att ha förrått sin religion och sitt ursprung. När Butterfly sedan överges av sin amerikanske officer blir hon förkrossad och väntar år ut och år in på hans återkomst. Det han inte vet är att han har en son. När Pinkerton till slut återvänder med sitt dåliga samvete är det redan för sent, han har gift om sig med en amerikanska och de vill ta med Butterflys sn tillbaka till Amerika. Sorgen krossar Butterfly som ser döden som sin enda utväg. 

kungligaoperan.se
Berättelsen om Butterlys tragiska öde är oerhört gripande och Asmik Grigorian gör en otrolig gestaltning. Vilken fantastisk känsla hon har, både i sin röst och i sitt uttryck på scenen. Rollen som Butterfly är stor, hon är på scenen mest hela tiden genom hela operan, och Asmik blir bara bättre och bättre för varje scen, ända in i dödscenen. Före föreställningen berättas det att Asmik är född in i rollen son Butterfly, då hennes föräldrar spelade den mot varandra då de väntade henne samt att hon spelat Butterflys barn. Hon är helt klart en blivande operastjärna.

Många andra gör en bra insats, Daniel Johanssons Pinkerton växer också allt eftersom och det bedårande rufsiga lilla barnet (John Österlund) är fantastiskt duktig. Jag fäller faktiskt en liten glädjetår då barnet kommer in och bugar efter föreställningens slut.

Madama Butterfly hade premiär så nyligen som 8:e november och går att se på Kungliga operan fram till nästa sommar.




Kommentarer

  1. zhengjx20160531
    oakley outlet
    michael kors outlet clearance
    nike blazers uk
    louis vuitton outlet stores
    gucci outlet online
    coach factory outlet online
    louboutin shoes
    nike store outlet
    cheap air jordans
    burberry outlet
    coach outlet
    louis vuitton purses
    oakley sunglasses
    louis vuitton handbags
    kate spade outlet
    christian louboutin outlet
    insanity workout
    cheap louis vuitton handbags
    louis vuitton purses
    jordan retro 8
    jordan retro 4
    cheap jordans
    michael kors purses
    cheap basketball shoes
    michael kors outlet online
    beats by dre outlet
    louis vuitton
    toms wedges
    michael kors outlet
    coach outlet online
    replica rolex watches
    designer handbags
    ray ban wayfarer
    michael kors outlet online
    toms shoes outlet online
    louis vuitton outlet
    kd 8
    abercrombie outlet
    replica rolex watches
    rolex watches

    SvaraRadera
  2. raybanoutlet00116 december 2016 08:09

    michael kors handbags sale
    ray ban sunglasses
    chicago bears jerseys
    cleveland cavaliers jersey
    longchamps
    michael kors outlet
    titans jersey
    jerseys wholesale
    ralph lauren outlet
    tiffany jewellery

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo