fredag 28 november 2014

11 månader med köpstopp

Ja nu har jag snart klarat mig utan att köpa eller låna en enda bok på ett helt år och det har verkligen fungerat hur bra som helst. Men nu när julhandeln satt igång på allvar så börjar ju önskelistor dyka upp och som den listnörd en bokmal av naturen är kan jag inte låta bli att börja fundera över vad jag missat i litteraturväg 2014. 

Storfavoriten Sara Stridsberg släppte nytt i höst och jag kan inte vänta med att slänga mig över hennes Beckomberga, även om jag fortfarande har Darling River sparad i hyllan. 

Landsmannen Sjón utkom med en bok om tidigt 1900-tal i Reykjavik där både spanska sjukan och homosexualitet får stort utrymme. Jag kan bara inte bestämma mig för om jag vågar läsa den på isländska eller fega ur med den svenska översättningen som heter Máni Steinn: Pojken som inte fanns

Årets Nobelpristagare i litteratur Patrick Modiano kände jag inte till tidigare men det kanske vore på sin plats att testa. "Vemodiga Parisskildringar" borde passa mig perfekt, som älskar Paris. 

En av årets absolut största sensationer måste väl ändå varit Stoner av John Williams? Alla verkar ha läst och älskat. 

En dag var en stor snackis då jag började blogga och nu har David Nicholls utkommit med en ny bok som heter Vi. Jag är i högsta grad intresserad. 

Nattfilm av Marisha Pessl fångade mig direkt tack vare hype i sociala medier, trots sin tegelstensform. 

På tal om tegelstenar, den franska succén Sanningen om fallet Harry Quebert av Jöel Dicker är en annan bok som lockar. 

Eleanor & Park av Rainbow Rowell har jag hört mycket gott om också.

Årets vinnare av Baleys prize for women, A Girl Is a Half-Formed Thing av Eimear McBride har jag också satt upp på önskelistan

Har ni fler tips på vad jag missat under 2014?

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Två bra seriealbum är Mitt dåliga samvete av Stina Hjelm och Lilla Berlin 1 och 2 av Ellen Ekman!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Serier har faktiskt inte i nått i stoppet men jag har inte köpt så mycket ändå, dessa ska jag definitivt lägga på minnet!

   Radera