torsdag 30 oktober 2014

Nytt Stickmagasin!

bild från www.novitaknits.com
Ända sedan en favorittidning, Made by Me, lade ner tidigare i år har det känts ganska tomt i tidningshyllans handarbetshörna och jag ska ärligt säga att jag slutat titta där de senaste månaderna. Kreativ Stickning tycker jag kan vara ganska trevlig men det blir gärna lite samma samma från nummer till nummer. Jag förstår mycket väl att jag aldrig kommer sticka alla de där mönstren i alla tidningar men det är lite som porr för en riktig garnnörd att bläddra i dessa tidningar och jag älskar att läsa mönstren och föreställa mig hur det maska för maska kommer se ut. 

I veckan gick jag av en slump förbi tidningshyllan i en butik som jag sällan är i och där finns en tidning som ser mysig ut, är märkt med "ny tidning" och till min förtjusning står det "stickning" precis överallt på omslaget. 

Tidningen heter Novita och härstammar från Finland. Novita är även namnet på ett garnmärke och alla mönster i tidningen är stickade i deras olika garner som går att köpa i deras webshop. Nästan lite Dropsvarning men mycket mer nerskalat i antal mönster, än så länge i alla fall. De mönster som finns i tidningen är väldigt fina. Det finns massor av koftor och tröjor i olika färger, former och storlekar. Det finns även lite för män, barn och inredning men den stora delen är mode för kvinnor. Kul också att det finns några modeller som är i större storlekar. 

Jag har faktiskt aldrig tänkt på Finland som ett stickland men även mumintroll behöver koftor så jag får nog tänka om, för jag gillar det jag ser. Tidningen verkar komma ut två gånger per år, känns nästan lite snålt men det kanske blir fler så småningom. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar