Fortsätt till huvudinnehåll

Lacey Flynt gjorde comeback!

Odödlig - S. J. Bolton

Jag gillade verkligen den första boken om Lacey Flint, Nu ser du mig, om en Jack the Ripper-copycat men jag blev väl sådär imponerad av del två, Livrädd. Del tre däremot kändes faktiskt som en värdig comeback.

Lacey Flint jobbar inte längre som polis efter händelserna vid universitetet men hon kan inte riktigt låta bli att följa nya fall. Polisen håller just på att undersöka mord på unga pojkar som blivit dränerade på blod. Är det någon slags vampyrism inblandad, kan det rent av vara en kvinna som är mördaren? Lacey Flint bor granne med en ung pojke, polis Mark Josebury har en son som är i rätt ålder, vem ska försvinna här näst och vem är skyldig?

Jag är inte våldsamt förtjust i kriminalromaner med poliser i huvudrollen men i Odödlig tycker jag nog att S. J. Bolton tar in många fler moment som för mig ändå jämnar polisrollerna lite med marken. Den ensamme grannpojken med en mor som är försvunnen och en frånvarande far tar upp en stor del av berättelsen och är för mig det mest intressanta och spännande med hela romanen. På si vis kryper skräcken in i vardagen och engagerar på ett helt annat sätt än om det handlar om poliskåren, vars jobb det faktiskt är att leva med mord och mördare.

Köp boken här eller här. Kommer som pocket i september, bevaka här.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…