söndag 13 juli 2014

Lacey Flynt gjorde comeback!

Odödlig - S. J. Bolton

Jag gillade verkligen den första boken om Lacey Flint, Nu ser du mig, om en Jack the Ripper-copycat men jag blev väl sådär imponerad av del två, Livrädd. Del tre däremot kändes faktiskt som en värdig comeback.

Lacey Flint jobbar inte längre som polis efter händelserna vid universitetet men hon kan inte riktigt låta bli att följa nya fall. Polisen håller just på att undersöka mord på unga pojkar som blivit dränerade på blod. Är det någon slags vampyrism inblandad, kan det rent av vara en kvinna som är mördaren? Lacey Flint bor granne med en ung pojke, polis Mark Josebury har en son som är i rätt ålder, vem ska försvinna här näst och vem är skyldig?

Jag är inte våldsamt förtjust i kriminalromaner med poliser i huvudrollen men i Odödlig tycker jag nog att S. J. Bolton tar in många fler moment som för mig ändå jämnar polisrollerna lite med marken. Den ensamme grannpojken med en mor som är försvunnen och en frånvarande far tar upp en stor del av berättelsen och är för mig det mest intressanta och spännande med hela romanen. På si vis kryper skräcken in i vardagen och engagerar på ett helt annat sätt än om det handlar om poliskåren, vars jobb det faktiskt är att leva med mord och mördare.

Köp boken här eller här. Kommer som pocket i september, bevaka här.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar