Fortsätt till huvudinnehåll

Lacey Flynt gjorde comeback!

Odödlig - S. J. Bolton

Jag gillade verkligen den första boken om Lacey Flint, Nu ser du mig, om en Jack the Ripper-copycat men jag blev väl sådär imponerad av del två, Livrädd. Del tre däremot kändes faktiskt som en värdig comeback.

Lacey Flint jobbar inte längre som polis efter händelserna vid universitetet men hon kan inte riktigt låta bli att följa nya fall. Polisen håller just på att undersöka mord på unga pojkar som blivit dränerade på blod. Är det någon slags vampyrism inblandad, kan det rent av vara en kvinna som är mördaren? Lacey Flint bor granne med en ung pojke, polis Mark Josebury har en son som är i rätt ålder, vem ska försvinna här näst och vem är skyldig?

Jag är inte våldsamt förtjust i kriminalromaner med poliser i huvudrollen men i Odödlig tycker jag nog att S. J. Bolton tar in många fler moment som för mig ändå jämnar polisrollerna lite med marken. Den ensamme grannpojken med en mor som är försvunnen och en frånvarande far tar upp en stor del av berättelsen och är för mig det mest intressanta och spännande med hela romanen. På si vis kryper skräcken in i vardagen och engagerar på ett helt annat sätt än om det handlar om poliskåren, vars jobb det faktiskt är att leva med mord och mördare.

Köp boken här eller här. Kommer som pocket i september, bevaka här.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…