Fortsätt till huvudinnehåll

Nej nu får det bli lite mer fart!

Okej, 1:a juni det är första sommarmånaden och jag har hållit på med mitt köpstopp i fem månader. Det går fortfarande alldeles utmärkt men jag kan inte påstå att läsningen går bra bara för det. Helt ärligt så går det kasst. Jag har visserligen lyssnat på en hel del men det är medan jag stickar så det borde finnas utrymme till än mer.

När jag insåg att det idag är just 1:a juni idag och jag sneglade lite på min bok jag håller på med just nu så insåg jag att jag knappt rört den sedan jag flög från Liverpool vilket var den 28:e april, hör och häpna. Jag har lyssnat på typ fyra böcker sedan dess men det är ändå skandal.

Jag har fått flera bra tips med allt från att läsa deckare till att läsa om favoritböcker i min pågående tävling där kriterierna att vara med i utlottningen är just att tipsa om hur man tar sig ur en lässvacka. Trots att tävlingen pågått i ynka två dagar och det är fem dagar kvar så är jag redan rätt pepp.

Jag tror inte att det är någon motvilja utan jag tror mest det handlar om prioriteringar. Om jag sätter upp dagliga mål för mig själv som är fullt rimliga så borde den här lässvackan försvinna omedelbums.

Jag funderar på att försöka lösa minst 50 sidor per vardag och minst 100 sidor per ledig dag, borde inte vara helt orimligt va? Jag började på sidan 305 idag i Den hemliga historien och är redan nu på sidan 365 trots att jag även lyssnat på ljudbok i ca 1,5 timmar. I den takten skulle jag ha läst ut boken någon gång i helgen, vilket är en fantastiskt hisnande tanke. Mindre än en vecka till val av ny bok, fenomenalt!

Så nu en lite symbolisk bild, hörlurarna till ljudbok och min pågående stickning i bakgrunden och boken närmast till hands på soffbordet:


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…