söndag 1 juni 2014

Nej nu får det bli lite mer fart!

Okej, 1:a juni det är första sommarmånaden och jag har hållit på med mitt köpstopp i fem månader. Det går fortfarande alldeles utmärkt men jag kan inte påstå att läsningen går bra bara för det. Helt ärligt så går det kasst. Jag har visserligen lyssnat på en hel del men det är medan jag stickar så det borde finnas utrymme till än mer.

När jag insåg att det idag är just 1:a juni idag och jag sneglade lite på min bok jag håller på med just nu så insåg jag att jag knappt rört den sedan jag flög från Liverpool vilket var den 28:e april, hör och häpna. Jag har lyssnat på typ fyra böcker sedan dess men det är ändå skandal.

Jag har fått flera bra tips med allt från att läsa deckare till att läsa om favoritböcker i min pågående tävling där kriterierna att vara med i utlottningen är just att tipsa om hur man tar sig ur en lässvacka. Trots att tävlingen pågått i ynka två dagar och det är fem dagar kvar så är jag redan rätt pepp.

Jag tror inte att det är någon motvilja utan jag tror mest det handlar om prioriteringar. Om jag sätter upp dagliga mål för mig själv som är fullt rimliga så borde den här lässvackan försvinna omedelbums.

Jag funderar på att försöka lösa minst 50 sidor per vardag och minst 100 sidor per ledig dag, borde inte vara helt orimligt va? Jag började på sidan 305 idag i Den hemliga historien och är redan nu på sidan 365 trots att jag även lyssnat på ljudbok i ca 1,5 timmar. I den takten skulle jag ha läst ut boken någon gång i helgen, vilket är en fantastiskt hisnande tanke. Mindre än en vecka till val av ny bok, fenomenalt!

Så nu en lite symbolisk bild, hörlurarna till ljudbok och min pågående stickning i bakgrunden och boken närmast till hands på soffbordet:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar