Fortsätt till huvudinnehåll

Nej nu får det bli lite mer fart!

Okej, 1:a juni det är första sommarmånaden och jag har hållit på med mitt köpstopp i fem månader. Det går fortfarande alldeles utmärkt men jag kan inte påstå att läsningen går bra bara för det. Helt ärligt så går det kasst. Jag har visserligen lyssnat på en hel del men det är medan jag stickar så det borde finnas utrymme till än mer.

När jag insåg att det idag är just 1:a juni idag och jag sneglade lite på min bok jag håller på med just nu så insåg jag att jag knappt rört den sedan jag flög från Liverpool vilket var den 28:e april, hör och häpna. Jag har lyssnat på typ fyra böcker sedan dess men det är ändå skandal.

Jag har fått flera bra tips med allt från att läsa deckare till att läsa om favoritböcker i min pågående tävling där kriterierna att vara med i utlottningen är just att tipsa om hur man tar sig ur en lässvacka. Trots att tävlingen pågått i ynka två dagar och det är fem dagar kvar så är jag redan rätt pepp.

Jag tror inte att det är någon motvilja utan jag tror mest det handlar om prioriteringar. Om jag sätter upp dagliga mål för mig själv som är fullt rimliga så borde den här lässvackan försvinna omedelbums.

Jag funderar på att försöka lösa minst 50 sidor per vardag och minst 100 sidor per ledig dag, borde inte vara helt orimligt va? Jag började på sidan 305 idag i Den hemliga historien och är redan nu på sidan 365 trots att jag även lyssnat på ljudbok i ca 1,5 timmar. I den takten skulle jag ha läst ut boken någon gång i helgen, vilket är en fantastiskt hisnande tanke. Mindre än en vecka till val av ny bok, fenomenalt!

Så nu en lite symbolisk bild, hörlurarna till ljudbok och min pågående stickning i bakgrunden och boken närmast till hands på soffbordet:


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…