måndag 2 juni 2014

Höst enligt Modernista

Har ni sett vilken fantastisk katalog Modernista bjuder på i år?


Modernista har på senare år blivit ett riktigt favoritförlag och det här gjorde inte saken sämre. Vad finns det då på insidan?

Modernista har verkligen snappat upp det bästa från thrillergenren ute i världen och det känns som att den här hösten kommer de ut med nya titlar från de flesta av sina författare. Eller vad säger ni om:

Gillian Flynn - Vassa föremål. Flynns första i nyäversättning, den första var ju ganska usel och de två senare har Modernista verkligen lyckats bra med så den här kommer nog göra succé, även om det är den av hennes böcker som jag personligen gillar minst. Kommer ut i augusti

Belinda Bauer - Livet & dödens villkor. Vidriga mordlekar Brittisk landsbygd är ju något Bauer är bra på. Kommer ut i oktober. 

Sharon Bolton - En mörk och förvriden flod. Ännu en bok om Lacey Flint som kommer ut i september. 

Alex Markwood - Hyreshuset. Från författaren till Onda Flickor, utkommer i augusti.  

Lägg där även till Eva Dolan, James Oswald, Denise Mina och Ian Rankin. Det blir en riktigt het thrillerhöst va?

Något annat som Modernista varit mycket bra på att fånga upp är ungdomsböcker, speciellt de med lite fantasy- och dystopiinslag. Där utkommer både Marie Lus tredje bok i Legend-trilogin, Veronica Roths tredje bok i Divergent-trilogin men också nya namn som Karen Bao och Sarah Rees Brennan. 

modernista är också väldigt bra på skönlitteratur av den lite svårare arten samt klassiker. i september ger de ut Ayi Kwei Armahs De ännu inte födda, om postkolonialismens Ghana. De fortsätter att ge ut Jean Genets romaner och så ger de ut några riktigt tunga klassiker; Dostojevskijs Idioten och Bröderna Karamazov, Kafkas Processen samt Virginia Woolfs Ett eget rum & andra essäer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar