Fortsätt till huvudinnehåll

Höst enligt Modernista

Har ni sett vilken fantastisk katalog Modernista bjuder på i år?


Modernista har på senare år blivit ett riktigt favoritförlag och det här gjorde inte saken sämre. Vad finns det då på insidan?

Modernista har verkligen snappat upp det bästa från thrillergenren ute i världen och det känns som att den här hösten kommer de ut med nya titlar från de flesta av sina författare. Eller vad säger ni om:

Gillian Flynn - Vassa föremål. Flynns första i nyäversättning, den första var ju ganska usel och de två senare har Modernista verkligen lyckats bra med så den här kommer nog göra succé, även om det är den av hennes böcker som jag personligen gillar minst. Kommer ut i augusti

Belinda Bauer - Livet & dödens villkor. Vidriga mordlekar Brittisk landsbygd är ju något Bauer är bra på. Kommer ut i oktober. 

Sharon Bolton - En mörk och förvriden flod. Ännu en bok om Lacey Flint som kommer ut i september. 

Alex Markwood - Hyreshuset. Från författaren till Onda Flickor, utkommer i augusti.  

Lägg där även till Eva Dolan, James Oswald, Denise Mina och Ian Rankin. Det blir en riktigt het thrillerhöst va?

Något annat som Modernista varit mycket bra på att fånga upp är ungdomsböcker, speciellt de med lite fantasy- och dystopiinslag. Där utkommer både Marie Lus tredje bok i Legend-trilogin, Veronica Roths tredje bok i Divergent-trilogin men också nya namn som Karen Bao och Sarah Rees Brennan. 

modernista är också väldigt bra på skönlitteratur av den lite svårare arten samt klassiker. i september ger de ut Ayi Kwei Armahs De ännu inte födda, om postkolonialismens Ghana. De fortsätter att ge ut Jean Genets romaner och så ger de ut några riktigt tunga klassiker; Dostojevskijs Idioten och Bröderna Karamazov, Kafkas Processen samt Virginia Woolfs Ett eget rum & andra essäer


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…