Fortsätt till huvudinnehåll

TÄVLING: Vinn fantastiskt bra sommarläsning!

För att fira att finalveckan i #blogg100 snart är här kör jag nu en tävling! Det som ligger i potten är den fantastiska Vi kom över havet av Julie Otsuka, som jag läst och recenserat här, i pocketformat. En fantastiks roman, en tunnis som nästan får plats i bakfickan och är helt perfekt att ta med sig på stranden i sommar. 

Hur gör du för att vara med och tävla? Lätt som en plätt! Jag vill ha ditt bästa tips på hur man kommer ur en lässvacka, alltså vad som verkligen får igång inspirationen att läsa när man inte känt för att plocka upp en bok på väldigt länge. Svara i kommentarerna nedan med ditt tips samt en e-postadress så jag kan nå dig så är du med och tävlar! Om du vill ha två lotter skriver du ett inlägg på din blogg med ditt svar där du länkar till den här tävlingen samt länkar till ditt inlägg (och uppger en e-postadress) i kommentarerna nedan. 

Tävlingen pågår fram till fredagen den 6:e juni kl 24:00 och vinnaren presenteras lördagen den 7:e juni. 

Lycka till!

Kommentarer

 1. Vi kom över havet har jag varit nyfiken på länge så självklart vill jag vara med och tävla!

  Lässvackor är välbekanta, tyvärr. Mitt bästa tips är egentligen att inte drabbas av panik och att inte stressa. Läs lite varje dag ändå. Troligtvis kommer det resultera i en massa påbörjade böcker och ingen avslutad eftersom ingen lockar till fortsatt läsning, men förr eller senare dyker den där rätta boken upp och då lossnar det. Undvik all tung prettolitteratur. Lättsamt och humörstyrt är bästa medicinen.

  Jag kommer att tipsa om tävlingen på min blogg.

  bloggbohemen@gmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Länk till mitt inlägg: http://bloggbohemen.blogspot.se/2014/05/tavling-hos-kulturloggen.html

   Radera
  2. Då har du två lotter, lycka till :)

   Radera
 2. Mitt svar:

  Läs en raktuppochner deckare. En som bara flyter på, är bra skriven och plötsligt är den slut. Och sen om du vill flyta på ett tag till är det bra om det finns flera i en serie eller så blir du plötsligt sugen på noveller, nobelpristagare eller svåra poeter.
  Jag rekomenderar Elly Griffith, här har jag läst det som finns utgivet av henne.

  Har skrivit även här http://violensboksida.bloggplatsen.se/2014/05/30/10725784-ja-men-en-tavling-till-kulturloggen/.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Du har nu två lotter :) Lycka till!

   Radera
 3. Mitt bidrag:

  Jag har haft så många lässvackor att det börjar kännas mer som normaltillstånd än undantag. Det enda som jag har märkt hjälper mig ur det är att omge mig med människor som är bokentusiaster och babbla om böcker med dem. Det hjälper om de har samma boksmak som mig och som kan ge mig ett tips på en riktigt bra bok, en sån där bladvändare som man läser ända in på natten då man borde sova för att man ska upp och jobba på morgonen. Om man känner dem och vet att de har samma boksmak som en själv så litar man också på att de ger bra tips, och då byggs peppen upp lite mer. Då gäller det att smida medan järnet är varmt, klicka hem boken eller låna, och LÄS LÄS LÄS! Men man måste också ge sig själv tid och utrymme att göra det, och belöna sig själv med godsaker för då tappar man inte koncentrationen lika lätt. Dillchips funkar bra för sånt. :)

  Mailen är boktimmen@hotmail.com!

  Har skrivit om tävlingen här: http://boktimmen.blogspot.se/2014/05/hur-man-kommer-ur-en-lassvacka.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt Fia, du har två lotter, lycka till :D

   Radera
 4. Gå inte och tänk att "jag måste, jag måste" utan ta det lite lugnt, känn efter vad du är sugen på att läsa och sätt dig på en mysig plats, tex. en filt i gräset.
  När du väl hittar DEN boken kommer du inte kunna sluta läsa! ;)

  elin.helmersson@live.se

  SvaraRadera
 5. om det gäller läsning för nöjes skull så är ju ett alternativ att man roar sig med nåt helt annat istället, tills läslusten återvänder av sig självt. annars brukar omläsningar av favoritböcker vara rätt effektivt för att locka fram suget igen.

  oanadesidor snabel-a gmail punkt com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omläsning är jag dålig på, kanske borde göra det mer! Tack, du har en lott!

   Radera
 6. Helena i Uppsala
  Läs den på toaletten när du ändå inte gör något annat intellektuellt! Det blir en liten snutt varje gång och till sist har du upptäckt spänningen!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.