Fortsätt till huvudinnehåll

Sommarenkät

Jag hänger väl också på Bokhoras sommarenkät!

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?
Det är två månader kvar till min semester så det känns lite konstigt att tänka på det men det kanske är lika bra att börja fundera på kommande läsning så

Beautiful Ruins av Jess Walter som jag var en del i den bokhög jag fick med mig hem från Dubai och var en del i mitt sista inköp före mitt  köpfria år

New York-trilogin av Paul Auster mest för att nu är det fan dags? 

Darling River av Sara Stridsberg av samma anledning som ovan

Mettes värld av Kristen Hamman som jag petat på i hyllan flera gånger. 

Glaskupan av Sylvia Plath för att man alltid ska klämma in en klassiker under sommaren, minst. 

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Varför skulle jag läsa en bok jag inte är sugen på? Dum fråga....

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
Jag skulle vilja säga balkongen men den är riktigt liten och man får inte direkt plats med en solstol. I parken kanske? 

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?
Antagligen i soffan som alltid, men förhoppningsvis på lite andra ställen också. Som på en åttatimmars flygresa. 

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Jag hoppas bli ett Paul Auster-fan så klart så jag får hoppas på den. 

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
En klassiker, sommaren är verkligen tiden för att ta sig an en riktig klassiker som Dostojevskij, Virginia Woolf eller Sylvia Plath. 

7. Strand eller hängmatta?
Älskar havet så får säga strand. Synd dock att jag bor i äckliga inlandet i en lägenhet så det blir ju inget av det för min del. 

8. Deckare eller roman?
roman

9. Favoritgenre?
Att säga roman känns lite tråkigt så klart men för mig är det inte genren som är det viktiga utan hur något berättas och vad språket har för roll i berättelsen. Relationsromaner tycker jag ju om men det måste vara snyggt och smart. Och jag älskar scifi och fantasy. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…