lördag 31 maj 2014

Kattkonst?

Jag har på senare år blivit väldigt konstintresserad och har rest runt jorden och tittat på massa konst. Jag vet inte riktigt vilket som kom först, hönan eller ägget, alltså om jag blev så intresserad av konst för att jag råkade vara på väldigt konstberikade platser eller om jag åker till platserna just för konstens skull. Antagligen lite av båda. 

Sedan gillar jag ju katter väldigt mycket. Vad har det med något att göra undrar ni då och vad vill jag komma till? Jo jag kom som av en händelse in på en sida om kattkonst, FatCatArt, som jag tycker är himla festlig. Det är en rysk sida där man på ett väldigt seriöst sätt infogar en tjock katt i känd konst. Jag tycker att det här är hysteriskt roligt samtidigt som det är väldigt snyggt gjort. Här är några favoriter:

Det var inte riktigt så här Salvador Dalí tänkte sig sina smältande klockor i sin La persistencia de la Memoria


I sixtinska kapellet finner man många mästerverk av Michelangelo, bland annat en där Gud och Adam gör ET-fingrar, så typiskt katt att vända svansen åt Gud i den situationen va?


American Gothic can has Cheezburger?

Snart kommer de dessutom öppna en webshop där man kan köpa bilderna som posters, kan bli riktigt roligt. 

4 kommentarer: