torsdag 1 maj 2014

En tertial med köpstopp

Nu har det gått fyra månader (alltså ett tertial) med mitt köpfria år som jag proklamerade i början av januari. Alla boknördar till trots tyckte jag att det var ganska skönt att lätta på bokhögssamvetet och jag måste säga att det har hållit i sig hela vägen. Jag har fått 2-3 böcker som jag inte själv valt att få, har enbart köpt någon enstaka barnbok i present och jag har inte lånat något på biblioteket. Jag skulle vilja påstå att jag hittills lyckats fenomenalt. 

Den svåraste prövningen var antagligen bokrean men så fort den var igång så kändes det inte som ett problem alls. Ett stopp på Science Fictionbokhandeln i Göteborg var också ganska frestande, hittade ett par steampunktitlar jag gärna hade haft men de blev kvar i butiken. Jag blir också sugen på att handla böcker när jag är ute och reser så förra helgens resa till Liverpool var inte enkel och sommarens resa till New York kommer nog bli än svårare men det får vi ta då. 

Däremot läser jag exceptionellt dåligt, en del i det är så klart mycket stress och jobb men en del är helt klart även att jag inte har någon press så som det blir när böckerna hopar sig i brevlådan och recensionsdatumen ligger tätt. Kan det vara så illa att jag slutat läsa på grund av att jag inte får in något nytt och måste leva med mina gamla titlar i bokhyllan? Jag hoppas verkligen inte det eftersom jag har massor av bra titlar i hyllar och efter att ha inventerat ungefär hälften av mina böcker inser jag att jag läst ungefär en tredjedel av böckerna jag äger. Nu ger jag bort en hel del som jag läst men jag tycker ändå att den siffran är ganska dålig och absolut inte godkänd för att jag ska få köpa in nytt. 

Men erkänn, ni trodde inte jag skulle klara mig så här långt va?

1 kommentar:

  1. Jag är otroligt imponerad. Jag skulle ju hänga på men har misslyckats totalt. Köper böcker till höger och vänster mest hela tiden.

    SvaraRadera