fredag 16 maj 2014

En definitionsfråga?

Jag har ett dilemma och måste be #boblmaf om råd innan jag gör något (eller det kanske är den dålig idé?)

Ni vet ju att jag kör köpstopp hela 2014 och det inkluderar bibliotekslång och allt sådant, läsning av bokhyllan är det som gäller. Hittills har det gått fenomenalt men jag har som sagt ett dilemma. 

Jag gillar att sticka men jag måste göra något samtidigt som jag stickar och då ser jag gärna på TV-serier eller dylikt. På sistone har jag kanske tänjt lite på mitt köpfria år genom att jag har lyssnat på radioföljetången fast jag tycker ändå inte att det på något sätt bryter mot mina löften då:

1. Jag kan inte hjälpa att det råkar vara någon som läser upp en bok i radio, jag hade kunnat lyssna på en dokumentär eller snuskigt trams med Morgan och Christer. 

2. Det här lyssnandet tar inte på något sätt uppmärksamhet i från min bokhylla då det inte på något sätt konkurrerar med att läsa böcker eftersom det är något jag gör när jag stickar med båda mina händer och inte kan hålla i en bok samtidigt. Det kan diskuteras om stickningen tar tid ifrån läsning, vilket det så klart gör, men det gör även sömn, jobb och matlagning så det behövs väl inte diskuteras. Om jag inte lyssnade på radioföljetång så skulle jag, som nämns ovan, lyssna på TV:n eller något annat. 

3. Jag kan inte lyssna på berättelser, speciellt inte ljudböcker, om jag inte gör något pyssligt samtidigt för annars tappar jag fokus. Jag kan lösa Sudoku, spela pusselspel på iPad eller...ja sticka. Jag skulle vilja påstå att mitt lyssnade på Radioföljetången snarare främjar min konsumtion av berättelser eftersom de intas i ett annat forum än fysiska böcker. Rent (boblmaf-)logiskt borde det tala för att jag kan ta till mig flest berättelser om jag lyssnar när jag pysslar och läser när jag läser så det här borde enbart vara av godo för mig och kanske i längden för min bokhylla. 

Så till mitt dilemma. Radioföljetången tar slut och jag tycker det är lite tråkigt att sticka till TV:n. Jag kom så på att biblioteket har strömmade ljudböcker att låna ut MEN jag har inte vågat mig på att låna en för det känns lite som ett brott mot köpstoppet. Samtidigt så har jag mina argument ovan som passar väl in även i detta forum men jag vill verkligen ha er hjälp att avgöra det här. Är detta okej? Eller kan vi kompromissa och bara lyssna på böcker som finns redan finns i min hylla? En så kallad två bokflugor i en smäll?

Snälla hjälp!

2 kommentarer:

  1. Jag tycker nog det är ok att låna enljudbok att ha när du stickar, du kan ju ändå inte läsa samtidigt så det konkurrerar ju inte med varandra. Och låna inte en som du redan har, för då har du ju köpt den i onödan ;-)

    SvaraRadera