Fortsätt till huvudinnehåll

Blir det mer True Detective?

Vi vet att Matthew McConaughey har tackat nej till en andra säsong av serien True Detective redan innan säsong ett var slut och Woody Harrelson kommer inte heller att delta. HBO har inte förnyat serien för en andra säsong heller men i en radiointervju diskuterade skaparen Nic Pizzolatto tankarna kring säsong två. 

Serien kommer att utöka antalet huvudroller till tre stycken och ingen av dem är Rust eller Marty från säsong ett. Serien lämnar den lummiga amerikanska södern för någon mindre känd stad i Kalifornien. 

Det är inte mycket att gå på men om serien fortsätter i samma anda tror jag det blir bra. Och jag tycker att det är bra att de kör helt nytt folk i ställer för att dra ut på och förstöra den första säsongen. 

Läs mer om interjun på tv.com

Kommentarer

  1. Håller med, de flesta bra serier förstörs av att de blir utdragna över för många säsonger. Bättre att börja om!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja tror det kan bli perfekt om de i stället satsar på det vackra fotot och miljöerna men byter plats och folk varje säsong.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Litteraturvetarskola del 7 - "Karaktärer och miljö"

Händelseförloppen i romaner brukar utföras eller bäras upp av karaktärer o form av människor, djur, robotar, alver osv. Vissa karaktärer är komplexa medan andra kan vara rätt färglösa och enbart framstå som stereotyper.

När en karaktär är platt, en karikatyr eller typ formad enbart kring en idé, brukar man säga att denne är statisk. Ett exempel på en statisk karaktär kan vara Ian Flemmings James Bond. Han utvecklas inte utan är likadan genom alla böckerna (eller filmerna om man så vill). 
Motsatsen till en statisk karaktär är en dynamisk. De förändras och utvecklas med handlingens gång. Ett klassiskt exempel på en dynamisk karaktär är Dostojevskijs Raskolnikov från Brott och straff. Han genomgår flera olika faser och känslotillstånd genom romanen. 
Som vi flera gånger tidigare gått igenom, är läsaren med och skapar texten med sin tolkning, så även i sammansättningen av karaktärer. Läsaren konstruerar karaktärerna med hjälp av de ledtrådar som finns i texten. Detta kallas karaktäriseri…