fredag 18 april 2014

Reseguide åt Bokbabbel

Hej Bokbabbel, jag hörde att du ska besöka San Francisco och ville ha lite tips och det ska du självklart få så håll till godo!

Om du gillar konst och specifikt den lite modernare varianten så ska du inte missa SF MoMA, de har en enorm samling fast allt är inte på utställning samtidigt så utbudet kan variera men där finner man Picasso, Kahlo, Pollock, Warhol och till och med en Dali. För att inte spoila för mycket av konsten får du bara se inredningen, här är entrén och taket:

Det är svårt att missa Fisherman's Warf: 


även om det är en stor turistfälla så är det ganska charmigt att vandra runt där och titta på sjölejon på pier 39:Ska du ta dig till det berömda fängelset Alcatraz: går det båtar från piererna runt omkring. Missa inte den guidade turen ute på ön, den är riktigt bra!

Vill man däremot komma nära vattnet är det bättre att ta sig till Aquatic park pier som har härlig utsikt över bukten och där man kan se på lite båtar. 


Och glöm inte äta fish and chips på dagsfärsk fisk! Är man mer intresserad av marint liv finns det en vattenpark väl värd ett besök vid pier 39:


Eller om man bara gillar Forest Gump kan man prova att gå i hans skor, eller i alla fall sitta ner med dem på:


Missa inte de historiska spårvagnarna som går mellan Union Square och Fisherman's Wharf, är man vid slutstationerna kan man få se på när de vänder spårvagnen:Se till att ta er till brandmanstornet där man kan få en riktigt fin vy över staden:


Bokhandel sa du? Ja då finns till exempel den fantastiska City Lights:


Och om man känner för det kan man besöka den gigantiska Golden Gate Park (som ligger just bredvid ett område som heter Twin Peaks!) där man kan hitta Asiatisk trädgård, Strawberry fields och ännu fler konstmuseer, som till exempel de Young museum:Försök så undvika Tenderloin, i alla fall på kvällar och nätter. Ni kommer att bli varnade av hotellpersonal och taxiförare för detta så det är kanske bäst att lyda. Om man dock tvunget ska in där (eller råka svänga av en gata för tidigt) kolla gärna in hotellet som Valerie Solanas spenderade sin sista tid på (ni vet hon som sköt Andy Warhol och som är huvudperson i Sara Stridsbergs roman Drömfakulteten). Och om ni ändå vandrat in där kan ni lika gärna leta er fram till det maffiga stadshuset som ligger lite avsides på andra sidan Tenderloin från Union Square sett:


Och för guds skull HA PÅ ER ORDENTLIGA SKOR! Och tro inte att ett kvarter eller två inte är så långt bort för nr 1: amerikanska kvarter är gigantiska och nr 2: gatorna i San Francisco ser ut så här:
Saker som jag missade men gärna hade velat göra: Åka till Redwood-skogen och se på dessa fantastiska träd och besöka vingårdar i Napa Valley. Och jag måste erkänna att jag aldrig lyckades ta mig upp på Golden Gate men jag åkte båt under den!


Ha en fantastisk resa!

Alla foton är mina egna och tagna av mig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar