Fortsätt till huvudinnehåll

Nu kan du ha dina simmar i din surfplatta!

The Sims FreePlay
Electronic Arts
Finns till iPad, iPhone och Android. 

Megasuccéserien The Sims har kommit ut i tre versioner med oändligt många uppdateringar vardera och det kommer snart en fjärde men medan ni väntar på den efterlängtade fyran i serien kan ni spela spelet på surfplattan eller smartphonen och det är faktiskt helt gratis!*

Som vanligt i The Sims har man i The Sims FreePlay en liten stad där man har en hus där det bor en sim. Men i stället för att du spelar en sim åt gången spelar du hela staden där du börjar med ett hus och en sim. Det gäller att samla erfarenhet genom att utföra olika sysslor och vissa får man till och med betalt för. För erfarenhetspoängen låser du upp nya saker och för pengarna man tjänar kan man bygga nya hus och köpa nya möbler. Man får dessutom olika uppdrag som för en framåt och som ger speciella belöningar. 

Den absolut största skillnaden mellan det här spelet och de tidigare i serien till PC/Mac är att det här
spelet är i realtid och det går inte att skynda på. Sysslorna man utför tar olika lång tid, allt från ett toalettbesök på 5 sekunder till att tillaga en kalkon i fyra timmar eller till och med att läsa en god bok i 14 timmar i sträck. Det går inte att köa upp aktiviteter heller utan det är en åt gången som gäller så man får se till att simmarna att göra långa sysslor när man sover eller är på jobbet. Självklart blir de inte lika snabbt kissnödiga eller hungriga som i de andra spelen men det skulle knappast fungera annars men kan kan inte glömma bort dem i flera dagar utan att de börjar stinka.

Jag måste säga att jag tycker att det här konceptet fungerar ganska bra, det är hyfsat underhållande. I början, innan man hade mer än en sim, var det lite långtråkigt men när man har några simmar att spela med så kan man dela upp det så att vissa gör långa aktiviteter och göra många korta med andra. Man kan inte riktigt sitta i flera timmar och spela utan man tittar in då och då och ser till så att alla har något för sig av värde så det blir lite av en Tamagotchi. Ett kul tidsfördriv och en bra uppvärmare inför The Sims 4.

*Spelet är helt gratis att ladda ner men man kan köpa saker som simdaler och möbler för riktiga pengar, men det är absolut inget måste för att man ska kunna spela. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Litteraturvetarskola del 7 - "Karaktärer och miljö"

Händelseförloppen i romaner brukar utföras eller bäras upp av karaktärer o form av människor, djur, robotar, alver osv. Vissa karaktärer är komplexa medan andra kan vara rätt färglösa och enbart framstå som stereotyper.

När en karaktär är platt, en karikatyr eller typ formad enbart kring en idé, brukar man säga att denne är statisk. Ett exempel på en statisk karaktär kan vara Ian Flemmings James Bond. Han utvecklas inte utan är likadan genom alla böckerna (eller filmerna om man så vill). 
Motsatsen till en statisk karaktär är en dynamisk. De förändras och utvecklas med handlingens gång. Ett klassiskt exempel på en dynamisk karaktär är Dostojevskijs Raskolnikov från Brott och straff. Han genomgår flera olika faser och känslotillstånd genom romanen. 
Som vi flera gånger tidigare gått igenom, är läsaren med och skapar texten med sin tolkning, så även i sammansättningen av karaktärer. Läsaren konstruerar karaktärerna med hjälp av de ledtrådar som finns i texten. Detta kallas karaktäriseri…