torsdag 3 april 2014

Nu kan du ha dina simmar i din surfplatta!

The Sims FreePlay
Electronic Arts
Finns till iPad, iPhone och Android. 

Megasuccéserien The Sims har kommit ut i tre versioner med oändligt många uppdateringar vardera och det kommer snart en fjärde men medan ni väntar på den efterlängtade fyran i serien kan ni spela spelet på surfplattan eller smartphonen och det är faktiskt helt gratis!*

Som vanligt i The Sims har man i The Sims FreePlay en liten stad där man har en hus där det bor en sim. Men i stället för att du spelar en sim åt gången spelar du hela staden där du börjar med ett hus och en sim. Det gäller att samla erfarenhet genom att utföra olika sysslor och vissa får man till och med betalt för. För erfarenhetspoängen låser du upp nya saker och för pengarna man tjänar kan man bygga nya hus och köpa nya möbler. Man får dessutom olika uppdrag som för en framåt och som ger speciella belöningar. 

Den absolut största skillnaden mellan det här spelet och de tidigare i serien till PC/Mac är att det här
spelet är i realtid och det går inte att skynda på. Sysslorna man utför tar olika lång tid, allt från ett toalettbesök på 5 sekunder till att tillaga en kalkon i fyra timmar eller till och med att läsa en god bok i 14 timmar i sträck. Det går inte att köa upp aktiviteter heller utan det är en åt gången som gäller så man får se till att simmarna att göra långa sysslor när man sover eller är på jobbet. Självklart blir de inte lika snabbt kissnödiga eller hungriga som i de andra spelen men det skulle knappast fungera annars men kan kan inte glömma bort dem i flera dagar utan att de börjar stinka.

Jag måste säga att jag tycker att det här konceptet fungerar ganska bra, det är hyfsat underhållande. I början, innan man hade mer än en sim, var det lite långtråkigt men när man har några simmar att spela med så kan man dela upp det så att vissa gör långa aktiviteter och göra många korta med andra. Man kan inte riktigt sitta i flera timmar och spela utan man tittar in då och då och ser till så att alla har något för sig av värde så det blir lite av en Tamagotchi. Ett kul tidsfördriv och en bra uppvärmare inför The Sims 4.

*Spelet är helt gratis att ladda ner men man kan köpa saker som simdaler och möbler för riktiga pengar, men det är absolut inget måste för att man ska kunna spela. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar