Fortsätt till huvudinnehåll

Nu kan du ha dina simmar i din surfplatta!

The Sims FreePlay
Electronic Arts
Finns till iPad, iPhone och Android. 

Megasuccéserien The Sims har kommit ut i tre versioner med oändligt många uppdateringar vardera och det kommer snart en fjärde men medan ni väntar på den efterlängtade fyran i serien kan ni spela spelet på surfplattan eller smartphonen och det är faktiskt helt gratis!*

Som vanligt i The Sims har man i The Sims FreePlay en liten stad där man har en hus där det bor en sim. Men i stället för att du spelar en sim åt gången spelar du hela staden där du börjar med ett hus och en sim. Det gäller att samla erfarenhet genom att utföra olika sysslor och vissa får man till och med betalt för. För erfarenhetspoängen låser du upp nya saker och för pengarna man tjänar kan man bygga nya hus och köpa nya möbler. Man får dessutom olika uppdrag som för en framåt och som ger speciella belöningar. 

Den absolut största skillnaden mellan det här spelet och de tidigare i serien till PC/Mac är att det här
spelet är i realtid och det går inte att skynda på. Sysslorna man utför tar olika lång tid, allt från ett toalettbesök på 5 sekunder till att tillaga en kalkon i fyra timmar eller till och med att läsa en god bok i 14 timmar i sträck. Det går inte att köa upp aktiviteter heller utan det är en åt gången som gäller så man får se till att simmarna att göra långa sysslor när man sover eller är på jobbet. Självklart blir de inte lika snabbt kissnödiga eller hungriga som i de andra spelen men det skulle knappast fungera annars men kan kan inte glömma bort dem i flera dagar utan att de börjar stinka.

Jag måste säga att jag tycker att det här konceptet fungerar ganska bra, det är hyfsat underhållande. I början, innan man hade mer än en sim, var det lite långtråkigt men när man har några simmar att spela med så kan man dela upp det så att vissa gör långa aktiviteter och göra många korta med andra. Man kan inte riktigt sitta i flera timmar och spela utan man tittar in då och då och ser till så att alla har något för sig av värde så det blir lite av en Tamagotchi. Ett kul tidsfördriv och en bra uppvärmare inför The Sims 4.

*Spelet är helt gratis att ladda ner men man kan köpa saker som simdaler och möbler för riktiga pengar, men det är absolut inget måste för att man ska kunna spela. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…