Fortsätt till huvudinnehåll

Jordgubbar var det här!

När en kär gammal vän ber att få en jordgubbsmössa till sitt barn kan man så klart inte säga annat än självklart!Mönstret heter Sweet Strawberry och kommer från Drops. Garnet är Drops Alpaca Nr 3620 röd och Nr 7238 oliv. Det gick åt ungefär ett halvt 50 g nystan av det röda men betydligt mindre av det gröna så vill man passa på att även göra ett blåbär så räcker ett nystan grönt åt båda två. Jag har stickat mössan på strumpstickor 2,5 med 120 maskor på, jag försökte använda 40 cm rundsticka men det blev lite tajt. Stickningen i sig var ganska rolig, men den krullar sig väldigt så det känns ganska länge som om man inte kommer någonstans. Om inte annat så är det en fenomenal träning i att sno garn då de små gröna prickarna är väl utspridda.

Mössan stickas alltså runt med räta maskor, med undantag för prickarna där man på första varvet stickar en rät men på nästa varv en avig med et gröna garnet, varje pick är alltså två maskor hög. Det lilla skaftet längst upp skrämde mig något men man minskar bara ner ganska kraftigt, från 120 maskor i storlek 44/46 som jag gjorde, till åtta maskor och därefter skickar man dessa åtta runt i ca 3 cm och drar igenom tråden. Lite pilligt men inte alls svårt. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.