Fortsätt till huvudinnehåll

Hur träffade han den där mamman egentligen?

Ja de flesta av oss har väl sett det allra sista avsnittet av TV-serien How I met your mother vid det här laget, men om ni inte har det och väldigt gärna vill det så ska ni sluta läsa nu! Om ni inte orkar kolla men ändå vill veta hur det slutar läs gärna vidare. 

Så Ted träffar äntligen sina barns mamma, hon är bassist på Barney och Robins bröllop. Hon är helt perfekt, de får barn och gifter sig men så blir hon sjuk och dör. Det har gått sex år sedan hon dog och Ted ger sig slutligen ut för att sluta upp ihop med Robin, som är frånskild och världsberömd reporter. Även om jag inte har följt serien frenetiskt så kan jag väl ändå tycka att det var ett ganska värdigt slut. Jag hade faktiskt inte förväntat mig det alls. 

Men. Strax efter att sista avsnittet sändes kommer nyheten ut om att en DVD-box med samtliga avsnitt kommer att ges ut tillsammans med ETT ALTERNATIVT SLUT! Detta djävulens påfund. Tydligen hade skaparna två olika slut att välja mellan, valde ett och står för det, men de kommer ha med det andra i DVD-boxen. Det kommer inte innehålla några nya scener alls utan är bara klippt på ett annat sätt, så det kan ju knappast sluta med bli väldigt annorlunda, eller? 

Vad tror ni? Eller har ni rent av egna önskemål om hur det borde ha slutat?Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…