Fortsätt till huvudinnehåll

Hur träffade han den där mamman egentligen?

Ja de flesta av oss har väl sett det allra sista avsnittet av TV-serien How I met your mother vid det här laget, men om ni inte har det och väldigt gärna vill det så ska ni sluta läsa nu! Om ni inte orkar kolla men ändå vill veta hur det slutar läs gärna vidare. 

Så Ted träffar äntligen sina barns mamma, hon är bassist på Barney och Robins bröllop. Hon är helt perfekt, de får barn och gifter sig men så blir hon sjuk och dör. Det har gått sex år sedan hon dog och Ted ger sig slutligen ut för att sluta upp ihop med Robin, som är frånskild och världsberömd reporter. Även om jag inte har följt serien frenetiskt så kan jag väl ändå tycka att det var ett ganska värdigt slut. Jag hade faktiskt inte förväntat mig det alls. 

Men. Strax efter att sista avsnittet sändes kommer nyheten ut om att en DVD-box med samtliga avsnitt kommer att ges ut tillsammans med ETT ALTERNATIVT SLUT! Detta djävulens påfund. Tydligen hade skaparna två olika slut att välja mellan, valde ett och står för det, men de kommer ha med det andra i DVD-boxen. Det kommer inte innehålla några nya scener alls utan är bara klippt på ett annat sätt, så det kan ju knappast sluta med bli väldigt annorlunda, eller? 

Vad tror ni? Eller har ni rent av egna önskemål om hur det borde ha slutat?Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…