Fortsätt till huvudinnehåll

Goat simulator

Ännu ett spelunder från Skövde har sett ljuset, och vilket ljus sedan! Goat simulator började som ett internt projekt på skoj för att leka med fysik och gränser. Efter miljontals visningar på Youtube bestämte sig teamet Coffee stain att ge ut spelet och det blev genast en braksuccé på Steam. 

Vad går det ut på då? Man är en get som härjar runt i ett villaområde och man ska förstöra så mycket man kan. Fysiken i spelet är ganska tokig så det blir väldigt lustigt då man klättrar runt, gör volter, studsar på studsmatta och hoppas från lyftkranar. Man får poäng för allt man gör och man får prestationer för att göra olika saker som att flyga i nio sekunder eller slå två volter och landa på fötterna. Tyvärr är det väl roligt i ungefär en halvtimme sedan blir det lite samma samma. Dock lyfter spelet fram något som jag tycker är väldigt intressant, nämligen att det är väldigt svårt att veta vad som är en medveten spelegenskap och vad som är en ren bugg, det flyter liksom in i varandra och man kan nog diskutera i en hel evighet vad man tycker är fel och vad man tycker är rätt. 

Det ska bli kul att se om skaparna fortsätter utveckla spelet och vad det i så fall kan resultera i.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.