Fortsätt till huvudinnehåll

En helt annan nivå av naglar

Naglar!: kreativa projekt att göra själv - Madeline Pool

För ett tag sedan fick jag en bok och lite nagellack på posten. Norstedts vet verkligen hur man gör PR för en bok om naglar!

Naglar! är en lättöverskådlig och grundlig guide i hur man lyckas med sitt nagelmålande. Först finns en bra genomgång av vad man bör ha hemma, allt från filar och topplack till maskeringstejp och hålförstärkare. Det finns även bra ps på hur man vårdar sina naglar så de håller så bra som möjligt. Efter det finns 25 stycken guider på olika stilar att göra själv. Det enda jag kanske har att kritisera är att många av projekten är på frihand, alltså väldigt svåra (tycker jag) och jag hade kanske gärna sett lite fler guider med hjälpmedel i stället. Nu när jag fått blodad tand på det här så har jag googlat en del och det finns ånga verktyg, allt från stämplar och klistermärken till remsor för att måla zick zack och annat.

Ett tips. Följ Madeline på Instagran (@mpnails) eller kolla in hennes sida mpnails.com för färsta tips och inspirationsbilder! Kolla även in hashtagen #nailart på Instagram för riktigt grymma kreationer!

Här ser ni några av mina försök till lite nailart:

Recensionsbok från Norstedts förlag

Köp boken här eller här

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.