tisdag 18 februari 2014

Vad har en gammal tant med en ung kille att göra?

Hitta Violet Park - Jenny Valentine

Den 16-årie Lucas Swain hittar oväntat en 10-pundsedel i jackfickan en sen natt och bestämmer sig för att ta en taxi hem. Inne på taxifirmans kontor träffar han på något som han inte hade väntat sig, en urna med en gammal dams aska. Någon har lämnat kvar henne i en taxibil men aldrig kommit för att ta henne tillbaka. Lucas känner sig manad att rädda tanten och hon skall komma att förändra honom för all framtid.  Vem var damen och kan hon ha något att göra med Lucas fars försvinnande?

Jenny Valentines debutroman är ett riktigt sammelsurium av karaktärer i alla åldrar. Förutom tonåringen Lucas så möter vi hans storasyster som är lite urspårad, en lillgammal lillebror, en ganska ofrivillig ensamstående mor med fler sidor än man anar och farföräldrar där farmodern sörjer sin försvunne son medan farfadern börjar tappa minnet mer och mer. Det här är helt enkelt en roman om olika personligheter och om deras relationer. Det handlar om hur olika personer hanterar ett trauma så som att pappan i familjen försvinner spårlöst. 

Även om den här boken bjuder på en hel del fantastiska figurer och viktiga frågor når den inte helt fram till mig. Relationen mellan de olika händelserna känns lite långsökta och den skulle tjänat på att vara lite längre för att reda ut mer. Samtidigt är det en spännande underton i boken som leder berättelsen framåt som ändå faller mig i smaken. 


Köp boken här eller här

8 kommentarer:

  1. Denna får jag nog ta och läsa!!

    SvaraRadera
  2. Det var inte alls den typ av bok som jag trodde att det skulle vara. Jag var inte beredd på att den skulle vara så seriös och ömsom ledsam. Men jag gillade den.

    SvaraRadera