söndag 16 februari 2014

Kanadensare som spelar TV-spel för sjuka barns skull

För tredje året i rad kan hela världen följa och bidra till ett gäng killar och tjejer som spelar TV-spel till förmån för välgörenhetsorganisationen Child's Play. Konceptet är enkelt, de spelar olika spel i Zeldaserien så länge som vi donerar pengar. De börjar på en speltid på ett visst antal pengar sedan är det upp till oss tittare att donera för att låsa upp fler. De heter Hyrule Hustlers och ni hittar dem här

Organisationen Child's Play jobbar med att göra tillvaron något mer dräglig för sjuka barn bland annat genom att förse sjukhus med leksaker och tv-spel. Det kanske inte är det viktigaste ändamålet i världen, om man jämför med andra projekt för mänskliga rättigheter, men jag tycker ändå att det är viktigt nog. Det finns väldigt många TV-spelsevenemang, bland annat storheter som Mojang (Minecrafts skapare) och Humble bundle (köp spel för en summa du själv väljer och välj om pengarna ska gå till utvecklarna eller välgörenhet, eller lite till varje), som har varit involverade i Child's Play och liknande organisationer. Det finns folk som spelar Super Mario och andra spel för exakt samma ändamål. Jag faller ändå lite för detta kanadeniska gäng för deras hjärtliga evenemang. De samlar inte ihop mest eller ens kanske särskilt mycket alls i jämförelse men de går verkligen all in. De har tryckt upp T-shirts som de lottar ut till folk som tweetar om evenemanget, de bjuder på sig själva med olika utmaningar var 250:e dollar (dansar gangnam style, sjunger 80-talshits etc) och de spelar alltså dygnet runt och skänker varenda liten cent direkt till välgörenhet. 

Året evenemang startade i fredags och är i skrivande stund uppe i över 40 spelade timmar och 2250 insamlade dollar. Just nu har de totalt 86 upplåsta speltimmar men fler ska det väl bli? Gå in på deras evenemang och donera en liten peng!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar