söndag 23 februari 2014

Den korrupta politikereliten - del 2

House of Cards
I rollerna: Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Gill m.fl. 
Säsong två är ute nu på Netflix. 

Frank Underwood har snabbt klättrat i rang i Washington genom manipulation, fulspel och bokstavligen genom att kliva över lik. Frank och hans bundsförvanter döljer sin inblandning i Peter Russos så kallade självmord samtidigt som han kommer president Walker allt närmare. Han blir hastigt utsedd till vicepresident och hans makt ökar allt mer. Claire Underwood, Franks fru,  har en stämning på sig från en före detta anställd men hamnar i värre trubbel med gamla minnen från sexuellt utnyttjande och med en affär med en känd fotograf. Ja, paret Underwood vill komma till toppen och är beredda att göra vad som helst för att nå toppen och då menar jag vad som helst. 

Säsong två av dundersuccén om USA:s makthavare drar igång med ett riktigt brak. De som försöker lägga näsan i blöt i Franks affärer försvinner på ett eller annat sätt och paret Underwood blir allt mer utsatta för offentlighet tack vare vicepresidentsposten. Men det finns en gnutta mänsklighet hos dem att klamra sig fast vid. Franks revbenskock Freddy är en karaktär som han aktar högt och som också hamnar i rampljuset på gott och ont. Claire engagerar sig i ett offer för sexuellt utnyttjande som berör henne stort och Franks närmaste man Doug Stamper gör ett och annat felsteg tack vare sitt intresse för den före detta prostituerade Rachel. Frank Underwood balanserar hela tiden på en fin lina mellan att bli den mäktigaste personen i världen och att hamna i fängelse och det är inget annat än ett beroendeframkallande äckel som man inte kan sluta följa. 

Säsong två tar väl vid där första säsongen startade och vi känner så klart igen karaktärerna men samtidigt är allt annorlunda tack vare Franks nya position i vita huset. Om jag nu ska klaga på något så skulle det väl då vara att inte blir riktigt lika spännande längre på grund av just Franks nya position. Jag tyckte det var mer obehagligt när han manipulerade någon stackare som sedan påverkade presidenten i rätt riktning men nu när han själv direkt manipulerar presidenten går det inte riktigt lika mycket under huden på mig som förut. Men Frank och Claire är mer avskyvärda än någonsin och jag ser fram emot säsong tre. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar