Fortsätt till huvudinnehåll

Veckans kickstarter: Jane Austen som datorspel!

Äntligen har det skett, någon gör ett onlinerollspel av Jane Austens värld!

Spelet heter Ever, Jane och det går ut på att göra uppdrag och samla erfarenhetspoäng, som vilket annat rollspel som helst. Men där tar likheterna slut. När man i spel så som World of Warcraft ökar i nivå i egenskaper som styrka och magi så är det i stället personlighetsdrag och skvaller som är i centrum i Ever, Jane. Man ska alltså akta sig för vad man säger om andra för det kan slå tillbaka på ens eget anseende. Du kan bjuda in folk till olika evenemang och sedan finns så klart både baler och middagsbjudningar där det gäller att ha rätt klädsel, annars kommer man inte in. När man i andra onlinespel har så kallade gillen så har man i Ever, Jane sin familj. När man i andra onlinespel har uppdrag där man ska döda monster och samla på spindelgift ska man i Ever, Jane göra uppdrag i enlighet med sin karaktärs intressen och sociala status. 

Det kanske låter lite töntigt men det är ett otroligt ambitiöst projekt. Vi snackar inte något litet iPhonespel här utan det här är tänkt att bli ett stort spel mer i stil med The Sims. 

Och så över till det mer praktiska. Ni kan väl det här med kickstarter nu va? Projektet har krävt 100 000 dollar till 2/12 om det ska bli något med det. De har också satt upp extra mål ända upp till 350 000 dollar så det är ett ganska dyrt projekt. Som vanligt kan man som backare välja allt från en dollar upp till hur mycket som helst. För fem dollar får man tillgång till den tidiga betaversionen och för 10 000 dollar får din karaktär titeln "Earl, en liten stad uppkallad efter dig och även en tidsenlig sjal stickad av en person som är med i projektet. Själv valde jag alternativet för 15 dollar där man får tillgång till spelet under utvecklingen och en festutsyrsel till sin karaktär inför spelets första bal. 

Häng nu med och backa det här projektet, så kan vi leka Jane Austen-karaktärer ihop sen!

Projektets hemsida hittar ni här och för att backa upp spelet samt för att få mer information på Kickstarter går ni in här


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

TemaTisdag: London

London säger ni? Ja där har jag varit och det såg ut lite så här:Detta inlägg är en del i Boktimmens tematisdagar, ett fristående initiativ i samband med #blogg100