torsdag 7 november 2013

Veckans kickstarter: Jane Austen som datorspel!

Äntligen har det skett, någon gör ett onlinerollspel av Jane Austens värld!

Spelet heter Ever, Jane och det går ut på att göra uppdrag och samla erfarenhetspoäng, som vilket annat rollspel som helst. Men där tar likheterna slut. När man i spel så som World of Warcraft ökar i nivå i egenskaper som styrka och magi så är det i stället personlighetsdrag och skvaller som är i centrum i Ever, Jane. Man ska alltså akta sig för vad man säger om andra för det kan slå tillbaka på ens eget anseende. Du kan bjuda in folk till olika evenemang och sedan finns så klart både baler och middagsbjudningar där det gäller att ha rätt klädsel, annars kommer man inte in. När man i andra onlinespel har så kallade gillen så har man i Ever, Jane sin familj. När man i andra onlinespel har uppdrag där man ska döda monster och samla på spindelgift ska man i Ever, Jane göra uppdrag i enlighet med sin karaktärs intressen och sociala status. 

Det kanske låter lite töntigt men det är ett otroligt ambitiöst projekt. Vi snackar inte något litet iPhonespel här utan det här är tänkt att bli ett stort spel mer i stil med The Sims. 

Och så över till det mer praktiska. Ni kan väl det här med kickstarter nu va? Projektet har krävt 100 000 dollar till 2/12 om det ska bli något med det. De har också satt upp extra mål ända upp till 350 000 dollar så det är ett ganska dyrt projekt. Som vanligt kan man som backare välja allt från en dollar upp till hur mycket som helst. För fem dollar får man tillgång till den tidiga betaversionen och för 10 000 dollar får din karaktär titeln "Earl, en liten stad uppkallad efter dig och även en tidsenlig sjal stickad av en person som är med i projektet. Själv valde jag alternativet för 15 dollar där man får tillgång till spelet under utvecklingen och en festutsyrsel till sin karaktär inför spelets första bal. 

Häng nu med och backa det här projektet, så kan vi leka Jane Austen-karaktärer ihop sen!

Projektets hemsida hittar ni här och för att backa upp spelet samt för att få mer information på Kickstarter går ni in här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar