lördag 2 november 2013

Landet runt-Bloggathon: Morgonen

De flesta ligger nog kvar och sover men Bokbloggarnas Landet runt-Bloggathon har varit i gång sedan länge. 

Först ut är Bokform som skriver om att det i Askim inte händer särskilt mycket bokigt men att det kan vara mödan väl värd att ibland ta sig in till Göteborg. Som till exempel när sonen fick möta sin favoritförfattare Jessica Hardiman i en bokhandel i stan. Men det finns visst i alla fall något lite positivt med Askim och det är biblioteket som inte bara lånar ut böcker utan anordnar bokbyten. 

Näst ut är Litteraturkvalster & småtankar som skriver om något som ligger mig ganska nära, nämligen västkusten och Falkenberg. Jag väntar med spänning på om det ska bli Carl-Johan Vallgren det handlar om, och han dyker upp, men eftersom Fanny ännu inte läst Havsmannen vill hon inte uttala sig om det. I stället blir det en hyllning till havet i allmänhet som ger ro för själen och så klart läsro. 

Näst på schemat är en lite annorlunda blogg i sammanhanget, det är så att Elisabeth skriver 33 noveller under 33 veckor för att samla in pengar till cancerforskning då hennes syster blivit drabbad nyligen. Projekt 33 har alltså gjort ett litet snedsteg i sitt projekt för att vara med i vårt Bloggathon och det tackar vi så klart för! Inlägget är en kort novell om världens centrum, som så klart ska vara varje enskild människas närmaste bibliotek. För henne handlade det om Säffle. 

Kim M. Kimselius är inte bara författare till flera hyllade ungdomsböcker utan hon är även Blekingebo. I sitt inlägg skriver hon m hur hon hamnade i Kolshult efter många år i Stockholm. Parallellt med flytten till landsbygden väntade hon besked från förlag om sina böcker. Det var motigt och det tog ett tag men nu älskar Kim Blekinge och är nöjd med att ha slagit igenom efter att ha flyttat dit eftersom hon blivit "Blekinges Astrid Lindgren" med hela svenska folket. 

Sist ut under morgonpasset är Fiktiviteter som skriver om Värmländskt vemod. Det är något väldigt speciellt med Värmland, det är glesbyggt och på många håll läggs bibliotek och andra samhällsfunktioner ner. Samtidigt finns några av våra allra mest ovärderliga svenska bokskatter där i form av författare som Selma Lagerlöf och Gustav Fröding. 

Hitta schemat för resten av dagen här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar