lördag 2 november 2013

Landet runt-Bloggathon: Förmiddagen

Nobelprisprojektet fortsätter vår resa genom Sveriges litteraturliv med en Litterär turistkarta över Umeå. Här hittar man tips på bokliga saker att göra vare sig man har en kvart, några timmar eller flera år att spendera i Umeå. Det handlar om allt från en snabb visit på biblioteket till att sitta på författardonerade stolar och att starta bokcirklar. 

En bra bit söder om Umeå hittar vi Sundsvall och det är där Lottens bokblogg befinner sig. En stad i samma storlek som min hemstad Skövde men som verkar ha mycket rikare bokliv med deckarfestival, författarbesök och boksamtal. 

Linda skriver numera för Litteraturmagazinet men för mig kommer hon alltid vara den där härliga enligt O. Ännu en bloggare som bor en bit utanför Göteborg där det inte händer så mycket men Linda slår ett rejält slag för litteraturstaden Göteborg i hennes bidrag till vårt Bloggathon. Hon visar på att storstjärnor som Kim Thúy inte enbart besöker Stockholm utan att Litteraturhuset i Göteborg också har ett sprängfullt program. 

Från västkusten tillbaka uppåt i landet tar vi oss i Cissi Grips inlägg om Östergötland i hennes hjärta. Hon har läst en bok av en författarinna från Norrköping och har till och med lyckats få med en intervju med henne. 

Sist ute före lunch är Eskilstuna sett ur Annas bokhyllas ögon. Hon har köpt ett torp där hon hittade en låda full av gamla vykort som berättar en unik historia från trakten. 

Morgonens inlägg hittar ni här, resten av dagens schema hittar ni här.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar