Fortsätt till huvudinnehåll

Landet runt-Bloggathon: Eftermiddagen

Lexie läser inleder eftermiddagspasset i vårt Bloggathon och hon är från Landskrona. Hon skriver om Selma Lagerlöfs 12 år i staden och om vilka böcker hon skrev just där. 

Nästa hållplats är Hälsingland där Feelgoodbibliotekarien håller hus. Anette som driver bloggen bjuder på bilder och evenemang från Ovanåker och Edsbyn och lokala författare. Hon har själv uppmärksammats nyligen med Greta Renborgs pris för sitt jobb som superduktig bibliotekarie. 

Därefter tar oss Boktimmen ända upp till Norrbotten och Älvsbyn, ett inspirerade landskap som Fia anser borde ha många fler litterära referenser än det har. Kanske att hon själv kan skriva en bok utifrån sin hemby?

Ann-Sofie på Breakfast Book Club är stockholmare men hon har även starka band till barndomsstaden Västerås. Hon har frågat sin mamma om sin läsning och vad hon fick för svar kan ni läsa i hennes bidrag till dagens Bloggathon.
Morgonens inlägg hittar ni här, förmiddagen här och resten av dagens schema hittar ni här.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

TemaTisdag: London

London säger ni? Ja där har jag varit och det såg ut lite så här:Detta inlägg är en del i Boktimmens tematisdagar, ett fristående initiativ i samband med #blogg100