onsdag 2 oktober 2013

Visst vill ni vara med på Landet runt-bloggathon?

Väldigt mycket av den litterära världen utspelar sig i vår huvudstad och jag tycker att det är dags att visa Stockholmarna att det finns massor av trevlig kultur i hela landet. Därav tänker jag dra ihop ett bloggathon lördagen den 2:e november och det kommer att gå till så här:

Varje hel timme kommer det att publiceras ett inlägg där ute i landet i en blogg. Inlägget ska på något vis relatera till ens hembygd men begreppet är ganska brett. Det är jag som är domare och jag tänker mig reglerna ungefär som det där momentet med bilderna i musikprogrammet Så ska det låta där man väljer en bild och sjunger om den. Man får göra lite hur man vill bara man har en bra förklaring som härleder till något i ens omgivning. Du kan skriva om en författare från dina trakter, en bok som utspelar sig där, om ditt fantastiskt inspirerande bibliotek, om den fina bokhandeln som alltid har en bok som passar dig eller om en litteraturfestival som du går på varje år i din stad. Bor du på ett annat ställe än du växte upp? Välj det som ligger dig närmast om hjärtat! Har du ett mysigt lantställe som inspirerar till läsning? Välj det som din litterära plats! Har du flyttat runt massor? Skriv då om de där böckerna som följt med dig från plats till plats! Är du väldigt missnöjd med litteraturkopplingarna i din stad? Skriv då om vad du skulle göra om du fick fria tyglar! Lever du i ett annat land? Skriv då om hur du tar del av svensk litteratur därifrån! Och ja, det är helt okej att även skriva om Stockholm. 

Gå utanför dörren, googla, fråga era grannar och släktingar och låt er inspireras. Tillsammans ska vi rita en litterär karta över Sverige på bloggares vis. 

Om ni vill vara med ( och det vill ni så klart) så maila mig på metta@klogg.se med er bloggadress och gärna en hint om vad ni ska skriva om (inget måste, det går att komplettera senare och ja man får ändra ämne) senast 30/10. Ni kommer då att få en tidpunkt av mig som ni tidsinställer era inlägg till och ni får även en logga att ha med i inlägget. Är det många som vill vara med kan jag tänka mig att lägga upp tider varje halvtimme och flyta in i 3 november också, det löser vi så att alla får vara med! 

Jag kommer sedan sammanställa ett schema på alla som är med och skicka er alla en sidfot med alla medverkande bloggar att ha med i era inlägg. 

2 kommentarer:

  1. Jag vill vara med men måste hitta ett bra ämne. När är sista anmälningsdag alltså?

    SvaraRadera
  2. Vilken fin grej! Bra idé! Jag har tyvärr inget att bidra med men ser fram emot att läsa hos alla andra :)

    SvaraRadera