Fortsätt till huvudinnehåll

Tur att det här inte längre är bara en bokblogg...

Jag har knappt läst en sida på två veckor, läsningen har helt kommit i skymundan för stress och trötthet. Det i kulturväg som jag ägnat mig åt är att knarka TV-serier och handarbeta samtidigt. Utöver de stories som vi följer har vi här hemma plöjt igenom The killing, Luther och  Broadchurch under kvällar och helger. Jag har tidigare virkat en hel del men så fick jag för mig att börja sticka, vilket jag lärde mig med hjälp av internet, och nu kan jag väl inte riktigt sluta. 

Virkad filt, stickade vantar och rätstickad tubhalsduk
Det är inte så enkelt som att man plockar upp lite garn och stickor o kör några varv och sen gör något annat. Jag kan inte se på TV eller film utan att handarbeta. Jag kan inte gå förbi en tröja utan att fundera på tekniken bakom. Kan jag inte sova går jag upp och stickar alt. läser mönster. Jag älskar att läsa mönster, att i huvudet fundera ut hur verket tar form och hur det skulle se ut i olika färger. Att jag knappt vet hur man gör, knappt har några stickor eller garn hemma och inte känner till alla tillbehör och tekniker är dock lite frustrerande. 

Jag hänger rätt mycket på www.garnstudio.com som jag tycker är bra då de har gratis mönster och garn att beställa som hör till dessa. Sedan har jag börjat leta upp Facebookgrupper att hänga i och så har jag börjat lyssna på Stickpodden. Det finns även massor med tidningar och böcker att dregla över. Det jag är riktigt dålig på är att veta vad jag ska göra av ett garn som jag inte har klara mönster till och att översätta ett garn i ett mönster, som kanske är utgånget eller för dyrt, till ett annat. har i tips på detta får ni gärna dela med er till mig. 

Så, nu vet ni att jag lever och vad jag sysslat med. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.