söndag 15 september 2013

Tur att det här inte längre är bara en bokblogg...

Jag har knappt läst en sida på två veckor, läsningen har helt kommit i skymundan för stress och trötthet. Det i kulturväg som jag ägnat mig åt är att knarka TV-serier och handarbeta samtidigt. Utöver de stories som vi följer har vi här hemma plöjt igenom The killing, Luther och  Broadchurch under kvällar och helger. Jag har tidigare virkat en hel del men så fick jag för mig att börja sticka, vilket jag lärde mig med hjälp av internet, och nu kan jag väl inte riktigt sluta. 

Virkad filt, stickade vantar och rätstickad tubhalsduk
Det är inte så enkelt som att man plockar upp lite garn och stickor o kör några varv och sen gör något annat. Jag kan inte se på TV eller film utan att handarbeta. Jag kan inte gå förbi en tröja utan att fundera på tekniken bakom. Kan jag inte sova går jag upp och stickar alt. läser mönster. Jag älskar att läsa mönster, att i huvudet fundera ut hur verket tar form och hur det skulle se ut i olika färger. Att jag knappt vet hur man gör, knappt har några stickor eller garn hemma och inte känner till alla tillbehör och tekniker är dock lite frustrerande. 

Jag hänger rätt mycket på www.garnstudio.com som jag tycker är bra då de har gratis mönster och garn att beställa som hör till dessa. Sedan har jag börjat leta upp Facebookgrupper att hänga i och så har jag börjat lyssna på Stickpodden. Det finns även massor med tidningar och böcker att dregla över. Det jag är riktigt dålig på är att veta vad jag ska göra av ett garn som jag inte har klara mönster till och att översätta ett garn i ett mönster, som kanske är utgånget eller för dyrt, till ett annat. har i tips på detta får ni gärna dela med er till mig. 

Så, nu vet ni att jag lever och vad jag sysslat med. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar