Fortsätt till huvudinnehåll

Vad är väl en bal på slottet?

Just i detta nu befinner sig flera författare och annat bokfolk tillsammans med en massa entusiastiska bokälskare i Sigtuna. Varför då? Jo för att Brombergs förlag fick förra året för sig att det där behövdes en litteraturfestival. Det blev en succé och i år sträcker sig festivalen över två dagar. Precis som förra året är festivalen utspridd över hela stan, på biblioteket, på caféer och på torg. Författare som Kristina Ohlsson, Henning Mankell, Mattias Boström och Karin Alvtegen finns bland programpunkterna. 

I år har jag inte lyckats ta mig upp dit men som tur är finns det en sida att följa festivalen på där man kan se livesändningar och mycket mer. Det går även att följa festivalen via hashtagen #sigtunalitt på Twitter. 

Är du där? Vad har du sett?

Jag besökte festivalen förra året, läst allt om det här

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

TemaTisdag: London

London säger ni? Ja där har jag varit och det såg ut lite så här:Detta inlägg är en del i Boktimmens tematisdagar, ett fristående initiativ i samband med #blogg100