torsdag 1 augusti 2013

Konstnärsporträtt: Lou Ros

Lou Ros är en ung lovande och självlärd konstnär från Frankrike vars verk påminner mycket om Jenny Saville. Han föddes 1984 och började sin karriär som graffitimålare under tonåren och har sedan tagit sina målningar till duken där han arbetar i akryl. I hans tidigare verk ser man klart att han kommer från gatukonstens värld då hans målningar nästan gränsar mot en serietecknad stil. Med tiden har han utvecklats tydligt och tagit sig an ett annat uttryck.


Bilder från ateljén

Hans målningar är ofta fragmenterade och flyktiga och inte alltför sällan med erotiska eller bisarra inslag. Inte egentligen för att provocera utan på ett väldigt neutralt sätt. Endel kritiker tycker att hans tavlor är fega då han inte fullföljer målningarna då han kommer till avancerade moment i måleriet och endel tycker att det är det som gör tavlorna speciella. Blandningen mellan det råa och fragmenterade ger tavlorna ett speciellt liv. Spännvidden från de rika detaljerna till det suddiga lämnar mycket till betraktaren, ett tomrum att fylla med vad man själv önskar.


På något sätt tycker jag denna påminner om... Leif GW Persson?Hans verk finns bland annat att köpa på saatchionline.com och ni kan läsa mer på: http://louros.fr/, jag är säker på att vi kommer se mer av denna kille i framtiden. För mig är han en inspirationskälla och jag har fallit mycket för penseldragen och de spontana rinniga färgerna som jag själv använder mycket i mitt måleri redan fast på ett helt annat sätt.


Cecilia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar