måndag 1 juli 2013

Uppgörelsen - Buthler&Öhrlund

Uppgörelsen är den fjärde boken i serien om psykopaten Silfverbielke, de tre första heter En nästan vanlig man, Grannen och Återvändaren. Jag har såklart läst de tidigare böckerna i serien (och dessutom de andra böckerna som Buthler&Öhrlund har skrivit) och denna är minst lika bra som de tidigare.

Under de tre första böckerna i serien har Jacob Colts jakt på seriemördaren stegvis trappats upp och intensifierats, och i slutet av Återvändaren gör Silfverbielke det hela personligt - mycket personligt. Uppgörelsen tar vid där den tidigare boken slutar, och det är helt sjukt spännande redan från start. Precis som de tidigare böckerna är detta en riktig sidvändare som man absolut inte vill lägga ifrån sig utom i extrema nödfall, och precis som de tidigare böckerna tar den slut alldeles för fort. Silfverbielke överträffar sig själv vad gäller ondska och hänsynslöshet, till och med jag som är hyfsat tålig blir stundvis ganska chockad.

En varning skall dock utfärdas för den känslige; boken innehåller en hel del grovt våld, mycket av detta av en sexuell karaktär.

Jag rekommenderar definitivt att man läser de tre tidigare böckerna innan man ger sig på denna.

Uppgörelsen hittar du här eller här.

Stort tack till Massolit för en fantastiskt bra recensionsbok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar