onsdag 24 juli 2013

Fatta Eld - Suzanne Collins

OBS innehåller spoilers från del ett i Hungerpselstrilogin

Tävlingen är slut och Katniss är världsberömd. Hon och hennes familj lever gott och behöver inte bekymra sig för något längre men hon måste hålla upp fasaden som hon och Peeta byggt upp. De är inte kära men måste låtsas så att regimen inte förstår att deras vinst i förra årets hungerspel var en bluff. Det blir allt svårare att hålla masken samtidigt som det ryktas om rebellaktiviterer i andra distrikt. När det så är dags för nästa hungerspelstävling händer det något som ingen hade kunnat förutspå. 

Jag var inte särskilt imponerad av första delen i trilogin, och det håller jag fortfarande fast vid, men del två kom faktiskt som en riktig käftsmäll. På ett bra sätt. Jag blev som sagt förbluffad över att tävlandet redan var slut efter första boken och hade ingen aning eller någon förväntning inför del två så jag blev överraskad! Visst var den lite seg till en början men det kom verkligen igång. Del tre däremot har folk antingen hatat eller hyllat, så det är med blandade känslor jag förbereder mig inför den avslutande delen. 

Filmatiseringen av Fatta Eld ska ha premiär i november. 

Jag lyssnade på boken, vilket fungerade alldeles utmärkt, finns att köpa här eller här. Den finns även som pocket här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar