söndag 2 juni 2013

The Book Seat och jag

Det är knappt en månad sedan som jag först höll The Book Seat i mina händer och ivrigt började testa den. Jag måste faktiskt erkänna att jag blivit något beroende och släpar med mig den vart jag än går i lägenheten och det borde ju vara ett gott betyg. 

Detaljerna då? Ja jag har läst både inbundna böcker och böcker med mjuk pärm. Hård pärm är något lite mer stabilt, man behöver inte justera så mycket alls utan den står där den står. Å andra sidan så är det väl allt som oftast inbundna böcker som är krångligast att hålla? 

Har tjockleken på boken någon betydelse? Nej egentligen inte, det finns en gummisnodd i mitten av plastskenan som håller fast boken där man kan justera ganska generöst. Jag har läst böcker som är 200 sidor och jag har läst böcker som är över 500 sidor. Det man kan märka av när boken börjar bli lite tjockare, framför allt om pärmen är mjuk, är att det i början och slutet blir lite snett i hållaren, eftersom det är så ojämn tjocklek på respektive del av boken, men det är inte direkt något som stör eller varar särkilt länge. Jag har experimenterat lite med att knöka in en bok på tusen sidor och det fungerar fint det med, även om det som sagt blir lite snett med plastskenan men den står stadigt och det är inga problem att läsa. En pocket går också bra att sätta i den, även om det kanske känns lite sladdrigt. 

Var använder jag den då? Ja nästan överallt. När jag sitter i soffan, i läsfåtöljen, vid matbordet, på balkongen och i sängen. Det är inte ultimat att använda den om man gillar att ligga på rygg och läsa, vilket väl kanske säger sig självt, men den är toppen för att sitta upp i sängen eller om man föredrar att ligga på mage och läsa. Den är väldigt lätt så den går ju att ta med sig, men det är väl kanske inte något man gör om man åker buss till jobbet eller dylikt för den tar ju ändå en del plats.

Finns det några problem då? Ja som ni säkert redan misstänker så är det väl inte helt smidigt att bläddra
eftersom plastskenan håller sidorna på plats. På vissa böcker går det att krångla sig framåt utan att flytta boken men jag lyfter upp boken för att bläddra. Det kanske låter ganska omständligt men jag vande mig snabbt och ser inte det som ett problem stort nog för att jag inte ska använda kudden. Den friar trots allt upp händerna för kaffedrickande och dylikt medan man läser. Om man behöver springa på toa efter allt kaffe man hinner dricka så behöver man inte lägga ifrån sig boken och rota fram ett bokmärke utan den står kvar precis där man lämnat den i sin lilla hållare när man är redo att läsa vidare. 

Sedan finns det så klart fler funktioner. Man kan använda bokkudden när man lagar mat för att hålla uppe sin receptbok och man kan ställa kurslitteratur eller dylikt i den när man sitter och skriver vid sin dator. Den passar även utmärkt för surfplattan, inte bara när man läser på den utan även om man twittrar eller spelar spel. 

För mig har läskudden underlättat en hel del i min läsvardag och jag använder den hela tiden. Även sambon är rätt imponerad och snor gärna med sig den när han ligger och spelar spel på iPad i sängen om kvällarna eller när han spelar spel på TV:n med en spelguide på iPad. Jag tycker lätt att den är värd 349 kr så är ni sugna gå genast in här och beställ en. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar