måndag 3 juni 2013

Äntligen E-pocket


Jag är, som många av er vet, ett stort fan av e-böcker men jag är inte ett lika stort fan av priset på e-böcker. E-boken ska självklart vara billigare än den inbundna boken, men tyvärr kostar de ofta ungefär samma vid release på grund av skillnaden i moms och dylikt men det är väl ändå okej om man ser till att man får en sprillans ny bok direkt i handen, ibland till och med före den fysiska boken. Det som blir fånigt är när boken sedan kommer i pocket för under femtilappen och e-boken fortfarande ligger på 150 kr, då kan inte ens jag tänka mig att välja e-boken. 

Men nu känns det som att det verkligen händer grejer även i Sverige gällande e-boken. Majoriteten av nya titlar, i alla fall från de större förlagen, kommer direkt som e-bok, fler köper e-böcker och en trevlig spiral är igång. Och äntligen kommer en bokhandel med "e-pocket" alltså en billigare version. Det är Dito som kommer med den nya kategorin och de beskriver den så här:

Nu gör vi det enklare för dig att hitta titlar som nyligen prissänkts. I vår nya kategori e-pocketsläpper vi varje månad nya titlar och lyfter fram de böcker som vi tror allra mest på. De flesta av böckerna har just kommit ut som pocket så därför har vi på dito.se valt att kalla det för e-pocket.

Visst låter det som ett steg i rätt riktning?

1 kommentar:

  1. E-böcker är trevligt, och jag läser det själv ibland, men det är lite synd att det är så dyrt. Jag värdesätter arbetet författaren gjort och tycker inte direkt att det är värt mycket mindre för att det är en nedladdningsbar utgåva istället för något man får i handen, MEN som du säger så kostar ju pocketböckerna mindre... E-pocket låter som en bra ide! Ingen skillnad mot andra e-böcker i praktiken förutom priset, eller?

    SvaraRadera